14 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Šćeri moja" u Centru za kulturu Bar

Izvor: Duško Miljanić

Kultura

Comments 0

"Šćeri moja" u Centru za kulturu Bar

Autor: Antena M

  • Viber

Predstava „Šćeri moja“, Maje Todorović u režiji Ane Vukotić, biće izvedena večeras (ponedjeljak, 11. mart’) u Centru za kulturu Bar s početkom u 20 sati.

U fokusu drame "Šćeri moja“ nalazi se položaj žene u savremenom svijetu i odnos prema ženskom djetetu. S ciljem da podstakne na razmišljanje i muškarce i žene, autorka je problematiku komada postavila u istorijski okvir, saopšteno je iz CNP-a.

Priča prati transformaciju knjeginje Zorke Petrović od djevojčice koja se igra loptom do odrasle žene udate za Petra I Karađorđevića. Na tom putu vidimo društvo u kojem i danas živimo – svijet u kojem se žene još uvijek ne tretiraju isto kao muškarci.

Autorski tim čine: Aleksandar Vukotić, scenograf, Leo Kulaš, kostimograf, Lina Leković, asistentkinja kostimografa, Aleksandar Radunović Popaj, kompozitor, Sonja Vukićević, koreograf, Balša Poček, saradnik na dramaturgiji i izvršna producentkinja Nela Otašević.

Uloge tumače: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Drama “Šćeri moja” nagrađena je kao najbolja na konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta za savremeni domaći dramski tekst, dok je predstava premijerno izvedena 17. maja 2016. godine na našoj Velikoj sceni.

Publika se o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta može informisati na biletarnici, putem veb-sajta www.cnp.me, društvenih mreža Facebook i Instagram, kao i Viber kanala.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR