15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

17° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Made in New York Jazz Festival devetu godinu sa džez zvijezdama u Crnoj Gori

Kultura

Comments 0

Made in New York Jazz Festival devetu godinu sa džez zvijezdama u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Poznat po svom inovativnom konceptu, Made In New York Jazz Festival okuplja legendarne headliner-e, nove i mlade internacionalne umjetnike, evropske i regionalne džez majstore, formirajući tako jedinstvene festivalske postave, iz godine u godinu. Made in New York Jazz Festival ne slavi samo džez, već podstiče na saradnju i povezuje vrhunske umjetnike unutar globalne džez zajednice, što ga čini prepoznatljivim projektom ne samo za Crnu Goru, već i za umjetnike i publiku širom svijeta, navodi se u saopštenju organizatora džez festival.

Ovog juna, crnogorska kompanija Rabbit Records u saradnji sa pouzdanim partnerima realizovaće u Crnoj Gori deveto po redu izdanje projekta „Made In New York Jazz Festival – powered by Porto Montenegro”, donoseći fuziju mladih talenata i legendarnih džez ikona na crnogorske i regionalne prostore. Od 21. juna u Porto Montenegro u Tivtu, do velikog finala 23. juna u kompleksu The Capital Plaza u Glavnom gradu, festival će oduševiti entuzijaste i ljubitelje vrhunskog džeza iz Crne Gore ali i iz cijelog svijeta.

Postava za 2024. uključuje džez legende kao što su Jeff Tain Watts, Nathan East, Frank Gambale, uz predivnu Kennedy Kennedy, starog znanca Yaacov Mayman-a i američku zvijezdu u usponu Ekep Nkwelle. Na festivalu će nastupiti i regionalna džez zvijezda Lana Janjanin iz Hrvatske, dugogodišnji član Big benda HRT-a Branko Sterpin na trubi, kao i internacionalni umjetnici Luis Bonila iz Austrije i Michal Martyniuk sa Novog Zelanda. Filip Bulatović i Milan Pavković kao predstavnici Big benda RTS-a, kao i Šule Jovović i Vladimir Maraš iz Crne Gore koji su već nastupali na ovom festivalu u prethodnih osam godina, a to će učiniti i na devetom izdanju. Uz to, Lana Janjanin će 22. juna predstaviti svoj vanserijski Quartet u Sejdefa Jazz Clubu u Podgorici, dodajući novi kvalitet regionalnoj, ali i crnogorskoj jazz sceni.

Michael Brovkine, osnivač i izvršni direktor Made In New York Jazz Competition INC iz Njujorka, podijelio je svoj entuzijazam usmjeren ka jedinstvenom spoju talenata festivala: "Ujedinjavanje legendarnih muzičara sa zvijezdama u nastajanju nije samo naša misija - to je naša strast. Stalno smo inspirisani bogatom tapiserijom talenata koja se okuplja na našem festivalu, iz godine u godinu. Okruženi tako strastvenim istomišljenicima, stvaramo više od muzike, stvaramo magične, nezaboravne trenutke i povezujemo publiku sa nečim zaista jedinstvenim i nezaboravnim."

Vladimir Maraš, direktor Made In New York Jazz Festivala u Crnoj Gori takođe je podijelio svoja razmišljanja: „Svake godine naš festival ima za cilj da podigne visoko postavljene ljestvice prethodnih godina, pa tako, ni ovo izdanje nije izuzetak. Napravili smo postavu koja pokazuje izuzetan talenat i njeguje umjetničku sinergiju. Neki naši idoli iz mladosti pojaviće se sa nama na istoj bini i to je zaista jedinstveni ugođaj koji se ne smije propustiti, tu, u našoj kući. Naši partneri i sponzori igraju važnu ulogu u ovom poduhvatu i neizmjerno smo zahvalni na njihovoj podršci brzorastućoj kulturi džeza u Crnoj Gori."

Festival počinje spektakularnim otvaranjem na Synchro Stage-u u Porto Montenegru u Tivtu 21. juna, nakon čega slijedi vanserijska klupska noć sa Lanom Janjanin i njenim kvartetom u Sejdefa Jazz Clubu u Podgorici 22. juna. Svečanost se završava velikim finalom u atrijumu The Capital Plaza u Podgorici, 23. juna, obećavajući tako tri dana nezaboravnih džez nastupa. Prateći program čine dva “Street Jam session” programa sa gostima iznenađenja - prvi 20. juna u Porto Montenegru, na platou ispred Hipotekarne banke, a drugi dva dana kasnije, 22. juna na glavnom gradskom trgu u Podgorici, na platou ispred Hard Rock Café-a. Dva “after party” programa nakon oba velika koncerta, prvi 21. juna u klubu “Blue Room” u Porto Montenegru i 23. juna u jazz klubu Sejdefa u Podgorici, upotpuniće svojom vrhunskom svirkom nikšićki “Kind of Blues”. After party događaji takođe su nezaobilazni i već prepoznatljivi programski sadržaji festivala.

S ponosom ističemo i iskreno pozivamo sve zainteresovane muzičare, izvođače, instrumentaliste, vokalne soliste, kao i sve đake srednjih muzičkih škola i Muzičke akademije sa Cetinja, da dođu na dvosatni besplatni Master class koji će držati svi učesnici festivala u nedjelju, 23. juna, u jazz klubu Sejdefa, tačno u podne.

Na platformi www.jazzmne.com/shop ulaznice će biti dostupne po promotivnoj cijeni od 21,00 Eur sve do 22. Maja. Nakon tog datuma, pa sve do početka festivalskih aktivnosti u junu, cijena pojedinačne ulaznice iznosiće 25,00 Eur.

Za djecu do 12 godina koji dolaze na festivalske programe u pratnji roditelja ili staratelja, ulaz je besplatan. Takođe, ulaz će biti besplatan i za đake srednjih muzičkih škola u Crnoj Gori, uz obaveznu prethodnu prijavu putem e-maila [email protected]

Ulaznice za koncert Lane Janjanin u Sejdefi iznosiće 19,00 Eura a broj mjesta je ograničen, pa ohrabrujemo ljubitelje džez muzike da svoje mjesto osiguraju na vrijeme.

Vidimo se na devetom izdanju Made in New York Jazz Festivala!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR