12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujović u zvaničnoj posjeti Briselu

Kultura

Comments 0

Vujović u zvaničnoj posjeti Briselu

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović boraviće od danas do srijede u zvaničnoj posjeti Briselu.

Tokom boravka u Briselu, Vujović će se sastati sa potpredsjednicom Evropske komisije za vrijednosti i transparentnost, Verom Jourovom, evropskom komesarkom za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Ilianom Ivanovom, kao i sa generalnom direktorkom DG EAC, Piom Ahrenkilde Hansen.

Planirani su sastanci sa generalnim direktorom DG CONNECT Robertom Violom i sa šefom Jedinice D2 za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku pregovore o proširenju Evropske komisije Majklom Milerom.

"Serije sastanaka na visokom nivou svjedoče novom pozitivnom zamahu koji dolazi iz Vlade Crne Gore, a koji je prepoznat u Briselu, koja je jasna u namjeri da ispuni sve uslove u najkraćem mogućem periodiu kako bi postala naredna članica EU", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ostvarivanje tog cilja zahtijeva ispunjenje privremenih mjerila, posebno u oblasti slobode medija i slobodne izražavanja, kroz usvajanje seta medijskih zakona, na čemu administracija Vujović intenzivno radi, dodaje se u saopštenju.

Posjeta Briselu, kako se navodi, Vujović predstavlja priliku za dijalog o medijskim zakonima kako bi tekstovi ovih zakona uskladjeni sa evropskim standardima, što prije bili pred poslanicima u Skupštini Crne Gore.

Ona će posjetu iskoristiti i kako bi sa evropskim zvaničnicima razgovarala o oblasti kulture, te o aktivnostima ministarstva na tom polju, koji se usaglašeni sa Evropskim planom za kulturu 2023-2026, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR