22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počele probe za novu predstavu: "D(r)ugovi" za početak 71. sezone CNP-a

Izvor: Duško Miljanić foto

Kultura

Comments 0

Počele probe za novu predstavu: "D(r)ugovi" za početak 71. sezone CNP-a

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnogorskom narodnom pozorištu počele su probe za predstavu radnog naziva „D(r)ugovi", autorski projekat Borisa Liješevića.

Predstava će premijerno biti izvedena u oktobru na Velikoj sceni, čime će nacionalni teatar otvoriti novu pozorišnu sezonu, saopšteno je iz CNP-a. 

Dramaturzi predstave su Stela Mišković i Stefan Bošković, kostimografkinja je Vana Prelević, scenografkinja Andreja Rondović, kompozitorka Nina Perović, a asistenti reditelja Stevan Radusinović i Itana Vukoslavljević.

U predstavi igraju: Slavko Kalezić, Julija Milačić Petrović Njegoš, Žana Gardašević Bulatović, Jovan Dabović, Aleksandar Gavranić, Jadranka Mamić, Nada Vukčević, Jelena Minić, Radmila Božović, Ana Vujošević, Kristina Obradović, Gorana Marković Dragašević, Aleksandar Radulović, Branka Otašević, Tihana Ćulafić, Jelena Nenezić, Sanja Vujisić, Lazar Đurđević, Mina Mićović, Jovana Brnović i Anđela Marunović.

- Projekat „D(r)ugovi" se bavi čovjekom srednje klase u Crnoj Gori. Postavljamo pitanje gdje smo danas nakon svega što se desilo posljednih 10-15-20 godina.. Mnogi ljudi su u dužničkom ropstvu ili bankama ili zelenašima. Postavljamo pitanja kako čovjek sebi dozvoli da se nađe u nedozvoljenoj situaciji i kako se povećava prag tolerancije na prestup kao i granica dozvoljenog.. Kako se umiruje i uljuljkuje savjest i uvjerava da će sve biti dobro, a ne vidi da problem raste i raste? Kako i zašto se ulazi u dug? Kako se poslije s time čovjek nosi? Svjedoci smo mnogih slučajeva siucida, bankrotstva, gubljenja životnog prostora zarad spasavanja žive glave... Poslovica kaže da dug nije drug. Otuda i igra riječima u naslovu - kazao je autor predstave Boris Liješević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR