22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počelo snimanje dugometražnog igranog filma Crna truba

Izvor: Filmski centar CG

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Počelo snimanje dugometražnog igranog filma Crna truba

Autor: Antena M

  • Viber

Snimanje dugometražnog igranog filma „Crna truba“ (radnog naziva „Braća“), reditelja Bojana Stijovića i scenariste Stefana Boškovića, započelo je na Grahovu u produkciji Cut-Up d.o.o. producenta Veliše Popovića.

Direktor fotografije je Dušan Grubin, dizajner produkcije Dijana Vučinić, kostimograf Lina Leković, snimatelj zvuka Bojan Palikuća, šminker i masker Vesna Bijelić, a ko-producent Vladan Anđelković (Pelicula Production), dok je direktor filma Filip Poleksić.

Snimanje je planirano na pitoresknim lokacijama u Grahovu tokom juna, navodi se u saopštenju Filmskog centra.

Foto: Filmski centar 

Pored Filmskog centra Crne Gore, ovaj projekat dobio je podršku i od Filmskog centra Srbije, a privukao je međunarodnu pažnju još u fazi razvoja, učestvujući na prestižnom programu MIDPOINT Feature Launch 2021.

Nakon 10 godina života provedenih u inostranstvu, poznati pisac Maksim Grahovac se vraća u svoje rodno mjesto, crnogorsko selo Grahovo, da posjeti brata i dogovore se oko imanja koje im je ostalo u nasljedstvu. Maksim i Niko nijesu bili u kontaktu dugo i njihov odnos je vremenom postao krajnje distanciran i hladan. Na putu za Grahovo, Maksim slučajno udara čovjeka autom.

Uplašen i u stanju šoka, Maksim bježi s mjesta nesreće. Suočen sa činjenicom da sam ne može da riješi problem u kom se našao, Maksim se povjerava Niku i traži od njega pomoć da zajedno pođu na mjesto nesreće i saznaju šta se desilo.

Foto: Filmski centar 

Informacija da je poznati pisac stigao u selo, kod seljana izaziva euforiju i oni pripremaju veliki doček u njegovu čast. Dok se u selu priprema slavlje, dva brata pokušavaju da rasvijetle zločin čime ujedno otvaraju Pandorinu kutiju potisnutih osjećanja među njima koji utiču na ishod njihovog plana.

Uloge u filmu tumače: Momčilo Otašević, Marko Janketić, Milica Janevska, Srđan Grahovac, Gorana Dragašević, Ratka Mugoša, Strahinja Bubanja i drugi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR