11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komad ''Romeo i Julija'' otvara šesti Međunarodni festival lutkarstva

Kultura

Comments 0

Komad ''Romeo i Julija'' otvara šesti Međunarodni festival lutkarstva

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Predstava „Romeo i Julija“(14+), koju je po drami Viljema Šekspira režirala Emilija Mrdaković, biće izvedena u srijedu 13. septembra u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ nakon svečanog otvaranja šestog izdanja Međunarodnog festivala lutkarstva Podgorica 2017.

Do 17. septembra na festivalu će se predstaviti pozorišne trupe iz pet zemalja. Osim Gradskog pozorišta, koje će predstavljati Crnu Goru, iz Turske na festival stiže Teatar Tempo sa predstavom „Bremenski muzikanti”.

Predstavnik Španije je glumačka trupa pozorišta „Karanfil” koja će izvesti predstavu „Sedam jarića”, iz Srbije dolazi ansambl Kragujevačkog pozorišta za djecu sa predstavom „Basne iz senke”, a iz Makedonije Teatar za djecu i mlade iz Skoplja sa predstavom „Petar Pan”.

Festival je i ove godine takmičarskog karaktera, a o nagradama će odlučivati međunarodni stručni žiri, kao i dječji žiri sastavljen od podgoričkih osnovaca.

„Romeo i Julija“ produkcija je naše Lutkarske scene i rađena je u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra, kao romantična tragedija mlade generacije koja odrasta u surovom svijetu. Kroz vanvremensko Šekspirovo djelo teže da mladima usade optimizam i vjeru da jedino čiste namjere i ljubav mogu da preobraze ovaj mračni svijet i učine ga boljim.

Ulogu Romea tumači Vule Marković, Juliju igra Jelena Simić, a pored njih u podjeli su i: Goran Slavić, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević/Branka Femić, Katarina Krek, Miloš Pejović i Željko Radunović.

Uz rediteljku Emiliju Mrdaković, u autorskom timu su i Svila Veličkova (scenograf, kostimograf i kreator lutaka), Jovan Obradović (kompozitor), Dubravka Drakić (lektor) i Slavka Nelević (koreograf).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR