8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ZAVRŠEN SASTANAK Dogovoreno poštovanje kodeksa o fer i demokratskoj kampanji, traženo i da Milatović podnese ostavku na partijsku funkciju

Parlamentarni izbori 2023

Tag Gallery
Comments 2

ZAVRŠEN SASTANAK Dogovoreno poštovanje kodeksa o fer i demokratskoj kampanji, traženo i da Milatović podnese ostavku na partijsku funkciju

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović završio je razgovore sa predstavnicima lista koje učestvuju na parlamentarnim izborima o ključnim temama za dalji razvoj države.

Parlamentarni izbori 2023

Počeo sastanak Milatovića sa predstavnicima izbornih lista

29.05.2023. 07:11

Ervin Ibrahimović je u izjavi za medije kazao da je BS privržena dijalogu kada su posrijedi najvažnija pitanja u državi.

"Razgovor me je ohrabrio da su političari spremni da naprave iskorak kada je u pitanju opšti društveni konsenzus. Gajim optimizam da ćemo nastaviti sa ovakvim inicijativama", kazao je on.

Aleksa Bečić je naveo da je bilo prirodno da kao nosilac izborne liste koja će po opštim ocjenama biti noseći stub naredne vlasti da afirmiše dijalog i potrebu da vode dijalog na simboličan način prije 11.juna, a i nakon toga intenzivno i efikasno.

"Prvo i osnovno je da do 11. juna poštujemo kodeks o fer i demokratskoj kampanji koju smo potpisali. Drugi važan zadatak nakon 11. juna je da brzo dobijemo jaku i stabilnu vladu i parlamentarnu većinu. Treći zadatak je da dođemo do prijeko potrebnog konsenzusa oko kadrovskog ekipiranja u pravosođu i potrebne većine za reformu izbornog zakonodavstva. Vjerujem nakon završetka velikih tema koje su opterećivale društvo stvaraju se preduslovi za relaksaciju odnosa i demokratski dijalog. Tačno je moraće svi po malo da podnesu žrtve da bi ostvarili cilj", kazao je Bečić.

Srđan Perić je kazao da su iznijeli nekoliko očekivanja.

Jedno od njih je da Milatović podnese ostavku na partijsku funkciju, kao i da prestane favorizovanje četiri liste. Takođe Perić je naveo je da je potrebno prekinuti funkcionersku kampanju.

"Ovo je signal da se civilizovano mogu voditi razgovori", naveo je Perić.

Adrijan Vuksanović je naveo da vidimo da kampanja protiče u drugoj atmosferi.

"Otvorili smo veliki broj pitanja i dogovorili da nakon izbora nastavimo razgovore i da nam je jedan oblik zajedništa potreban", naveo je.

Genci Nimanbegu ističe da je prenio poruku koja je jasna.

"Albanska alijansa želi dijalog, puno je problema koje ne želimo da stavimo pod tepih. Cijenim da ćemo intenzivno raditi na jednakosti i napretku naše zajednice", kaže Nimanbegu.

Dejan Vukšić smatra da je sastanak pokazao nešto novo na političkoj sceni.

"Za vrlo kratko vrijeme otvorili smo teme koje su prisutne na političkoj sceni. Svi smo se saglasili da je ovo najbolji put. Mislim da će se ova praksa ubuduće nastaviti", kazao je.

Milojko Spajić kaže da su konsultacije dobre i PES će ih nastaviti posle izbora.

"Jer ćemo biti najveća politička snaga koja će formirati vladu", kazao je Spajić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

kakav_blamer

"Aleksa Bečić je naveo da je bilo prirodno da kao nosilac izborne liste koja će po opštim ocjenama biti noseći stub naredne vlasti..." Hhahahahaha, o, kako ne, s trikolorkama i ovakvim opštinskim djelovanjima đe god ste u koaliciji s DFom,,,,Malo sjutra, "časti mi"... Čuš, Aleksa "stub"?! Hahahahaha

Life

Šta je funkcija sastajanja koje je završeno prije nego je počelo? Koji birač će ovo shvatiti kao hilo šta osim foliranje?