25 °

max 30 ° / min 21 °

Četvrtak

06.08.

30° / 21°

Petak

07.08.

30° / 21°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

34° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

34° / 22°

Utorak

11.08.

33° / 22°

Srijeda

12.08.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad i prosvjeta: Radimo i nemamo vremena za političke debate

Podgorica

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Glavni grad i prosvjeta: Radimo i nemamo vremena za političke debate

Povodom današnjeg obraćanja URA-e u vezi sa izradom Strateškog  plana razvoja Glavnog grada, oglasili su iz Glavnog grada i Ministarstva prosvjete.

"Najbolji odgovor na sva politikantska saopštenja jeste zajednički rad Ministarstva prosvjete i Glavnog grada, kome građani svakodnevno svjedoče. Danas je potpisan ugovor sa Evropskom investicionom bankom, na osnovu koga će se graditi 4 škole i rekonstruisati 3 vrtića, od čega je najveći dio upravo u Glavnom gradu".

Do kraja godine, kako navode Vladu očekuje potpisivanje ugovora sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope za gradnju novih sedam vrtića, od čega su čak 4 u Glavnom gradu. 

"Izgrađen je vrtić u Zagoriču, Starom aerodromu, ali i Tuzima. Očekuje nas skori početak gradnje i vrtića u Bloku 6. A pokrenuta je i procedura za školu u Tološima na koju se dugo čekalo.

 Samo u Glavnom gradu otvoreno je u posljednje tri godine oko 900 mjesta u vrtćima. U Glavnom gradu se u oblasti obrazovne infrastrukture radi više nego ikada. Upravo zato je suvišno odgovarati na pitanja da li postoji komunikacija među nadležnim organima. 

 Stoga se ovog puta nećemo upuštati u jalove politikantske debate, već ćemo umjesto toga pustiti da građani daju svoj sud o našem zajedničkom radu za sve planirane obrazovne projekte koji se odnose na Glavni grad, a koji će svakako naći svoje mjesto u odgovarajućim planskim i strateškim dokumentima", navedeno je u zajedničkom saopštenju Glavnog grada i Ministarstva prosvjete.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR