6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opštinska preduzeća i Voli dali doprinos u ozelenjavanju Glavnog grada

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Opštinska preduzeća i Voli dali doprinos u ozelenjavanju Glavnog grada

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Glavni grad, Zelenilo i kompanija Amplitudo omogućili su kroz projekat “Moje drvo” svim društveno odgovornim kompanijama i građanima da daju svoj doprinos u ozelenjavanju Podgorice, ali i da u svom gradu imaju svoje drvo koje će pričati priču dolazećim greneracijama.

Agencija za stanovanje, Putevi, Komunalne usluge, Tržnice i pijace, Deponija i Čistoća dale su svoj doprinos, kako kroz donaciju biljnog materijala tako i kroz samu akciju sadnje doniranih sadnica košćela u Bulevaru Georgija Žukova. Pored opštinskih preduzeća, današnju akciju podržala je u kompanija Voli d.o.o..

Direktorica “Zelenila” Daca Popović ovom prilikom istakla je da joj je zadovoljstvo da su preduzeća Glavnog grada podržala ovu akciju: “Moram istaći da sam danas posebno ponosna jer su napore koje Zelenilo ulaže prepoznale naše kolege iz drugih preduzeća Glavnog grada i pružile nam podršku kroz donaciju biljaka, a možete vidjeti i da su se u velikom broju odazvali da pruže pomoć i prilikom sadnje. Ova akcija u kojoj sinhrono učestvuje više preduzeća lokalne samouprave ne predstavlja samo sadnju-ozelenjavanje Glavnog grada, već i dobru relaciju između preduzeća odnosno jedan umrežen sistem koji djeluje na različitim poljima ali sa istim ciljem, a to je da Podgoricu učinimo ljepšim mjestom za život i rad svih nas.”

“Zahvalila bih se i kompaniji Voli koja je dala svoj doprinos kroz donaciju deset sadnica košćele i izrazila bih zadovoljstvo zbog ostvarene dobre saradnja sa njima, koja će se nastaviti i u narednom periodu.” dodala je Popović.

“Zaposleni u Agenciji za stanovanje rado su se odazvali pozivu i uzeli aktivno učešće u sadnji drveća-drvoreda na bulevaru Georgija Žukova u Podgorici. Naše zadovoljstvo je tim prije veće, što se bulevar Georgija Žukova nalazi u neposrednoj blizini poslovnih prostorija Agencije za stanovanje i novoposađeno zelenilo daće kvalitet više našem radnom okruženju. Agencija za stanovanje podržavaće i ubuduće sve akcije sličnog sadržaja, koje imaju za cilj zdravije životno okruženje i ljepšu Podgoricu.” istakao je Vladimir Tomovič, Izvršni direktor Agencije za stanovanje.

I zaposleni u Putevima dali su svoj doprinos :”Današnjoj akciji “Moje drvo” koje je organizovalo Zelenilo d.o.o. Putevi su se rado odazvali pozivu i iskazali zadovoljstvo i uvjek će se odazivati svim aktivnostima kako bismo zajedničkim snagama naš grad učinili ljepšim i zdravijim mjestom za život svih nas” rekla je PR Puteva d.o.o. Ana Mugoša.

“Današnju akciju podržali su upošljeni u Čistoća d.o.o., koji će i u buduće podržavati slične akcije kako bismo svi zajednički doprinijeli unapređenju ekološkog ambijenta Podgorice i uopšte zaštiti životne sredine.” istakao je prilikom sadnje Andrija Čađenović, Izvršni direktor Čistoća d.o.o..

I predstavnici Tržnica i pijaca uzeli su učešće u današnjoj akciji:”Tržnice i pijace su sa zadovoljstvom dale svoj doprinos akciji "Moje drvo". Zajednička akcija gradskih Društava je dobra ideja, jer mi treba da damo primjer i podsticaj drugima da činimo da naš grad bude još ljepši. Ova akcija je još jedan prilog tome, pored toga što su zaposlenih u Društvima Glavnog grada svakodnevno angažovani na stvaranju boljih uslova života za građane Glavnog grada” istakao je Izvršni direktor Ranko Jovanović.

Izvršni direktor Komunalnih usluga Mladen Rašović izjavio je da će i u buduće podržati akcije ovog tipa: “Komunalne usluge su putem donacije učestvovale u sadnji stabala u pješačkom dijelu Bulevara Georgija Žukova. Učestvovanjem u akciji “Moje drvo” pokazali smo dobru namjeru i podršku za buduće slične aktivnosti, a sve sa ciljem stvaranja ljepšeg ambijenta za naše sugrađane”.

I zaposleni preduzeća Deponija danas su učestvovali u akciji: “ Akcija “Moje drvo”bila je podsticaj preduzeću “Deponija” da se sadnjom stabala aktivno uključi u ovu društveno odgovornu aktivnost. Time smo željeli dati svoj doprinos u podizanju svijesti o važnosti očuvanja zdrave životne sredine.” rekao je povodom današnje akcije Izvršni direktor Deponije Arsenije Boljević.

Još jednom su Glavni grad i Zelenilo pozvali društveno odgovorne kompanije i građane da se priključe aplikaciji “Moje drvo” i da zajedničkim snagama radimo na ozelenjavanju grada, ali prvenstveno da čuvaju zelene površine kako bismo imali prijatniji i ljepši ambijent za život.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR