10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradonačelnik Vuković primio najbolje policajce

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Gradonačelnik Vuković primio najbolje policajce

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas najbolje policajce u 2019. Srđana Koraća i Vlatka Zečevića, kojima je uručio zahvalnice i prigodne poklone.

Istovremeno, uručena je i plaketa Milovanu Pavićeviću, načelniku Centra bezbijednosti Podgorica.

"Ovo je već lijepa tradicija kojom se mi u Glavnom gradu ponosimo i skroman način da ukažemo poštovanje za sve ono što su učinci rada Centra bezbjednosti i njegovih službenika.

Nadam se da ćemo kao društvo vremenom mijenjati odnos prema njima i vratiti se u period kada se znalo kakav odnos treba imati prema ljudima u uniformi. Nažalost i dešavanja u proteklom periodu podsjetila su nas na značaj onoga što vi radite i na to koliko je to težak i odgovoran posao. To govori da je pred nama, kao društvenom zajednicom, još mnogo posla, da se moramo mijenjati, a vi sve vrijeme biti maksimalno budni i raditi u skladu sa onim što su profesionalni standardi, u cilju podizanja i opšteg nivoa bezbjednosti i pomoći lokalnim i državnim organima da se klima u Crnoj Gori nastavi mijenjati na bolje, što mislim da je trend proteklih nekoliko godina. Obogaćeni ovogodišnjim iskustvom u narednoj godini možemo postići još značajnije rezultate", istakao je Vuković.

On je dodao da Grad veoma cijeni sve ono što ova služba radi za društvenu zajednicu.

"Imali smo zadovoljstvo nedavno da prisustvujemo i svečanom useljenju u novu zgradu na Starom aerodromu gdje je 288 familija dobilo stanove uglavnom iz bezbjednosnog sektora, Uprave policije, MUP-a, ANB-a i Policijske akademije. Mi smo ponosni što smo dali doprinos tome i možete računati da ćemo cijeneći ono što je posebna uloga koju vaša služba igra u sistemu državne uprave, nastaviti da na isti način ophodimo prema onome što su vaše potrebe. Čestitke na izvanrednim rezulatima koje postižete i zahvalnost za ono što je doprinos stanju opšte bezbjednosti u gradu. Vaši ljudi su kao i uvijek na branocu nacionalnih i državnih interesa", zaključio je Vuković.

Milovan Pavićević je istakao da je Centar bezbijednosti Podgorica najveća cjelina policije, koja teritorijalno u zoni svoje odgovornosti i generalno po obimu poslova pokriva 50-60% crnogorske bezbjednosne problematike.

On je dodao da Glavni grad nosi dosta izazova i specifičnosti čak i na dvnevnom nivou.

"Međutim, mudro smo pravili procjene i određivali prioritete i dobro smo odgovarali na izazove, u skladu sa kapacitetima i resursima sa kojima smo raspolagali. Protekla godina je bila veoma zahtjevna po svim segmentima rada. Investiramo u prevenciju za buduća vremena, pokazujemo da službe imaju kapacitete da se izbore i sa najtežim izazovima. Sa gradom smo najviše imali kontakta u oblastima javnog reda i mira i saobraćaja, komunalnih pitanja. Ono što nas je najviše povezalo naše pripadnike i gradske službe su javna okupljanja, priredbe, političkog, sportskog, kulturnog karaktera, raznih manifestacija. To nam je dalo pojačanu dozu bezbjednosnog rizika i svi smo bili na visini zadatka", istakao je Pavićević.

Sagovornici su se saglasili da ima prostora za dalje unapređenje saradnje kroz zajednički rad na rješavanju komunalnih pitanja, vandalizamu, saobraćajnoj nekulturi.

"Svjesni i nadležnosti i kadrovskih nedostataka, te nedostatke možemo da kompezujemo kroz timski pristup. U tom smislu značajan je projekat uspostavljanja sistema video nadzora, suštinski važno pitanje koje će dugoročno značiti manju potrebu angažovanja ljudu na terenu, jer je i to ograničeni resurs.

Dogovoren je i operativni sastanak pripadnika CB Podgorica i nadležnih gradskih službi", navode iz PG Biroa. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR