11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bokeška ulica od subote zatvorena za saobraćaj

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Bokeška ulica od subote zatvorena za saobraćaj

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Glavni grad će, kao što je najavljeno, početi sa faznim zatvaranjem ulica za saobraćaj i pretvaranjem užeg centra grada u pješačku zonu, saopšteno je iz PG biroa.

"S tim u vezi, od subote, 28. decembra zatvara se saobraćaj za sve vrste motornih vozila u Ulici Bokeškoj od Bulevara Stanka Dragojevića do Ulice Njegoševe, u svrhu promjene režima saobraćaja i stvaranja pješačkih zona u užem centru grada. Dostavnim vozililma će se omogućiti kretanje u periodu od 06.00 do 10.00 časova.

Upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da pomenuto zatvaranje Ulice Bokeška, podrazumijeva promjenu režima saobraćaja i u Njegoševoj ulici,  tako što će se kretanje vozila preusmjeriti suprotno od dosadašnjeg i to u smjeru od Bulevara Ivana Crnojevića, preko Njegoševe ulice ka Trgu Nezavisnosti i dalje uobičajenim trasama.

Podsjećamo, u prethodnom peridodu pristupilo se izradi studije o saobraćaju i revitalizaciji centra grada, čija se završetak uskoro očekuje. Studija će analizirati i ponuditi moguća rješenja za regulisanje mirujućeg saobraćaja u najužem gradskom jezgru, a pri tom i razmotriti mogućnosti o ukidanju kolskog saobraćaja. Veći evropski i svjetski gradovi u potpunosti su isključili saobraćaj u svojim centrima, na taj način dajući im primarnu pješačku funkciju, pa vjerujemo da će ova praksa i podgoričkom centru vratiti stari sjaj, naravno uz uključivanje novih sadržaja koje će naše sugrađane vratiti centru", navedeno je iz Glavnog grada.

U nastavku je skica koja detaljnije prikazuje novi režim saobraćaja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR