13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi kontejneri u funkciji primarne selekcije otpada

Podgorica

Comments 0

Novi kontejneri u funkciji primarne selekcije otpada

Autor: Antena M

  • Viber

Kao podrška konceptu primarne selekcije – ‘suva’ i ‘mokra’ frakcija komunalnog otpada, tokom prethodne sedmice zamijenjeni su postojeći metalni kontejneri u centru grada, saopšteno je iz Glavnog grada. 

"Na 70 lokacija  postavljena su 163 namjenska kontejnera – 68 plavih plastičnih sa nožnom pedalom namijenjenih za odlaganje suve frakcije otpada i 95 metalnih sa plastičnim poklopcem i nožnom pedalom namijenjenih za odlagnje mokre frakcije komunalnog otpada.

Aktivnosti zamjene metalnih kontejnera nastavljene su u dijelu grada preko Morače, a do sada je na 15 lokacija postavljeno 49 kontejnera – 22 za odlaganje suve frakcije i 27 namijenjenih za odlaganje mokre frakcije komunalnog otpadaste će se sprovoditi i narednih dana", navedeno je u saopštenju. 

Podsjećaju da ove aktivnosti realizuju u ciljz dalje implementacije Odluke o načinu odvojenog sakupljanja otpada i sakupljanja komunalnog otpada radi obrade na teritoriji Glavnog grada.

"Nažalost, i ovaj napor našeg Društva da doprinese ljepšem izgledu grada, naišao je na neodgovorno ponašanje pojedinaca koji otpad odlažu nenamjenski, iako su na posudama istaknute naljepnice sa objašnjenjem o vrsti otpada za koju su namijenjene. Takođe, iako posude imaju nožnu pedalu za otvaranje poklopca, na jednom broju lokacija pojedinci su otpad odložili pored posuda.

Upućujemo još jedan apel građanima, da zajednički doprinesemo da ovakav način odlaganja otpada u potpunosti zaživi u nadi da će uticati i na promjenu loših navika pojedinaca", poručeno je iz Glavnog grada. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR