10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Inspekcija kaznila 12 lokala u Podgorici jer nemaju limitatore buke

Izvor: Antena M

Podgorica

Comments 0

Inspekcija kaznila 12 lokala u Podgorici jer nemaju limitatore buke

Izvor: Dan/CdM

Autor: Antena M

  • Viber

Dvanaest ugostitelja u Podgorici kažnjeno je jer nijesu postupili po rješenju inspektora za turizam i ugostiteljstvo Komunalne inspekcije i ugradili limitatore buke. 

Zbog ovog prekršaja, kako je za Dan saopštio načelnik Komunalne inspekcije Branislav Radusinović, pravnim licama je napisana kazna od po 500 eura, dok je odgovornom licu u pravnom licu napisana kazna od 30 eura.

Prema zvaničnim podacima u Podgorici ima oko 1.600 ugostiteljskih objekata, većina je u stambenim zgradama, a samo njih 24 ima ugrađene limitatore zvuka.

"U cilju ispunjavanja propisanih uslova u pogledu zaštite od buke to jeste obezbjeđenja da nivo buke izvan objekta ne prelazi graničnu vrijednost buke od 65 Db(A)Laeq inspektori za turizam i ugostiteljstvo su naložili pravnim subjektima u čijem sastavu posluju ugostiteljski objekti na teritoriji grada da pribave izvještaj o ispunjenosti uslova za ugradnju limitatora jačine zvuka i ugrade sam uređaj. Poseban akcenat pri ugradnji limitatora stavljen je na djelove grada koji su bili čest predmet prijava građana zbog prekoračenja buke, u prvom redu Siti kvart i centar grada. Inspektori za turizam i ugostiteljstvo su donijeli 50 rješenja kojima se naređuje pribavljanje izvještaja i ugradnja limitatora jačine zvuka. Kao rezultat navedenih mjera ističemo izvršenu ugradnju limitatora jačine zvuka u 24 ugostiteljska objekta", naveo je Radusinović.

Radusinović navodi da svi novi ugostiteljski objekti ne mogu dobiti odobrenje za rad od Sekretarijata za preduzetništvo ako prije toga nijesu ugradili limitatore jačine zvuka.

"Pored kazne od 500 eura za pravno lice i 30 eura za odgovorno lice u pravnom licu inspektor za turizam i ugostiteljstvo može, na osnovu Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, izreći kaznu od 2.000 za pravno lice i 200 eura za odgovorno lice.

Inspektori intenzivno rade na sprovođenju zakonske regulative i u tom cilju su svakodnevno na terenu sa težištem da se limitatori ugrade i zapečate službenim pečatom Komunalne inspekcije. Radi zaštite od neovlašćenog otvaranja, skidanja ili oštećenja limitatora inspektori na uređaju stavljaju službeni pečat (žig) ili znak (pisano obavještenje ili službena naljepnica/traka). Povreda službenog pečata ili znaka povlači krivičnu odgovornost", poručuje Radusinović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR