9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković na terenu: Gradske službe i preduzeća poštuju preporuke

Izvor: PG Biro

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Vuković na terenu: Gradske službe i preduzeća poštuju preporuke

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je danas gradska preduzeća čiji rad je od ključne važnosti za svakodnevno funkcionisanje građana, a pogotovo u vrijeme kada je očuvanje zdravlja stanovništva apsolutni imperativ, budući da postoji realna mogućnost pojave i širenja koronavirusa.

"Prilikom obilaska konstatovano je da radni proces teče planiranom dinamikom, uz poštovanje svih preporuka datih od nadležnih zdravstvenih institucija i uprave Glavnog grada. Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo činjenicom da su gradske službe i preduzeća spremno odgovorila i na ovaj izazov i uprkos smanjenom broju angažovanih radnika organizovale funkcionisanje na način da se život u gradu odvija uobičajenom dinamikom.

Posebnu zahvalnost gradonačelnik lično, kao i cijela uprava Glavnog grada duguju porodicama pokojnika koji se trenutno nalaze u gradskim kapelama na groblju Čepurci, jer su poštujući preporuke postupili odgovorno i obavijestili rodbinu i prijatelje da zbog novonastale situacije neće primati saučešće", navedeno je u saopštenju iz Glavnog grada. 

Zadovoljstvo je vidjeti da ljudi koji na štandovima Tržnica i pijaca dolaze u kontakt sa hranom vode računa o korišćenju neophodnih zaštitnih sredstava, da su naplatni i drugi šalteri Glavnog grada sveli dolaske građana na minimum, kao i da se poštuje propisana socijalna distanca i broj boravka osoba u istoj prostoriji, dodaju iz Glavnog grada. 

"Takođe, budući da je vrijeme kada je nivo higijene u gradu od presudnog značaja, ne samo zbog moguće importacije virusa COVID-19, već i naglog porasta temperature vazduha, ekipe gradskog preduzeća Čistoća sprovode pojačane mjere iz svoje nadležnosti, pa je osim češćeg pražnjenja kontejnera uvedeno i češće pranje ulica – posebno u blizini objekata zdravstvenih institucija, kao i dezinfekcija polkopaca na kontejnerima koji ne posjeduju nožne pedale.

Naglašavamo da su na svim objektima Glavnog grada, uključujući i mjesne zajednice, jasno istaknuta upuststva, kao i da su svi zaposleni opremljeni sredstvima za ličnu zaštitu i neophodnim dezinfekcionim sredstvima, te da se redovno vrši dezinfekcija svih radnih prostorija, vozila i opreme u vlasništvu Glavnog grada", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR