11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U drugom dijelu Ulice Vuka Karadžića radi se drvored kamfora

Podgorica

Comments 0

U drugom dijelu Ulice Vuka Karadžića radi se drvored kamfora

Autor: Antena M

  • Viber

Svakodnevno se radi na rekonstrukciji ulica u centru Podgorice, uz poštovanje preporuka za suzbijanje epidemije coronavirusa, a već se naziru i finalne konture njenog budućeg izgleda, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Osim radova na samoj saobraćajnici sa pripadajućom infrastrukturom, ekipe gradskog preduzeća Zelenilo doo rade in a formiranju novog drvoreda kamfora. Naime, projektom je predviđeno da ulicu krasi, pored postojećeg zelenila, i 38 odraslih sadnica kamfora, koji će se posaditi u sklopu pejzažnog uređenja ulice. U prvom dijelu sadnje u prvoj fazi rekonstrukcije ulice posađeno je 18, trenutno se radi na pripremanju podloge i sadnji 11 kamfora u drugoj fazi rekonstrukcije ulice, nakon čega ostaje da se nakon okončanja predviđenih radova na preostalom dijelu saobraćajnice i pločnika izvrši i sadnja preostalih 9 kamfora", navodi se u saopštenju.

Projekat je, podsjećaju, vrijedan 850.000 eura.

"Rekonstrkcija ove ulice samo je još jedna u nizu inicijativa koje je pokrenula gradska uprava u cilju oživljavanja centra grada, kako bi se ovom dijelu Podgorice vratio prepoznatljivi podgorički duh.

Radovi na ovoj saobraćajnici podrazumijevali su njenu kompletnu rekonstrukciju, što znači da je urađena atmosferska, vodovodna, fekalna i tk kanalizacija. Ova saobraćajnica će cijelom dužinom imati obostrani parking sa 56 parking mjesta, urađenih od behatona, trotoarske površine biće urađene od visokokvalitetnog kamena, što je prirodni nastavak onoga što je do sada urađeno u Karađorđevoj, Ulici slobode i na Trgu nezaviosnosti", navode iz Glavnog grada. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR