11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završena izgradnja igrališta u Maslinama

Podgorica

Comments 0

Završena izgradnja igrališta u Maslinama

Autor: Antena M

  • Viber

Zaposleni u gradskom preduzeću Zelenilo marljivo rade na formiranju novih površina za odmor, igru i rekreaciju.

Jedna takva lokacija nalazi se u Maslinama, tačnije u MZ Jedinstvo gdje su radnici Zelenila prethodnih 20-ak dana radili dječije igralište, kako bi ova površina bila uređena i kako bi najmlađe sugrađane ovog naselja uveselili, kada za to budu stvoreni bezbjedni zdravstveni uslovi, saopšteno je iz Glavnog grada. 

"Vrijednost ove investicije je cca 9.000 eura.

Na ovoj površini izvedeni su pripremni sanitarno-higijenski radovi na orezivanju postojećeg biljnog fonda, nakon čega je izvedeno obilježavanje terena, odnosno prenošenje i realizacija projekta. Uslijedila je izgradnja šetnih staza i platoa, ugradnja šest sprava za igru najmlađih (vrteška, klackalica, ljuljaška, tobogan sa kulom i dvije njihalice), kao i ugradnja parkovskog mobilija, odnosno četiri klupe i dvije korpe za otpatke. Na podlozi od rizle ugrađena su i polja za igru “školice”, čime će se dodatno uticati na razvoj različitih vještina kao i “fair play”.

Sadnjom džanja je obogaćen i biljni fond, a posijana je i trava kako bi se formirao travnjak, a mališanima omogućena bezbjedna igra.

Gradsko preduzeće Zelenilo i ostala privredna društva posebno su u ovim danima posvećeni uređivanju parkova, igrališta i šetališta, kako bi naše sugrađane svih uzrasta po okončanju pandemije koronavirusa obradovali brojnim novim sadržajima", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR