8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završena rekonstrukcija dijela Ulice Miodraga Bulatovića na Starom aerodromu

Izvor: PG Biro

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Završena rekonstrukcija dijela Ulice Miodraga Bulatovića na Starom aerodromu

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, pomoćnica direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Snežana Adžić i direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović, obišli su danas u naselju Stari aerodrom Ulicu Miodraga Bulatovića, čija je rekonstrukcija u dijelu dužine 170 metara, upravo završena.

Vrijednost radova na dijelu ove saobraćajnice iza hotela "Aurel", iznosila je 110.000 eura, a posao je obavila kompanija "Gradnja promet" u saradnji sa gradskim preduzećem Putevi kao podizvođačem radova, saopšteno je iz PG Biroa. 

U okviru rekonstrukcije urađene su elektro i hidrotehničke instalacije, dok je atmosferska kanalizacija urađena još u junu prošle godine.

Imajući u vidu da su radovi trajali nešto duže, gradonačelnik je zahvalio mještanima što su strpljivo čekali njihovo okončanje.

"Nakon što smo juče u Kučima priveli kraju rekonstrukciju dijela puta koji povezuje Fundinu i Zatrijebač, važan i veliki posao za Glavni grad, danas ovdje na Starom aerodromu možemo da konstatujemo da je još jedna ulica dobila novi izgled. 

Zahvaljujući kvalitetnom radu izvođača, kompanije Gradnja promet  i, što je meni posebno drago –  našeg preduzeća Putevi, koji su angažovani kao podizvođači, dobili smo praktično novu saobraćajnicu u ovom dijelu grada. Urađena je kompletna infrastruktra, pa smo na taj način riješili kako pitanje neadekvatne rasvjete, tako i pitanje atmosferskih voda i svega što je nedostajalo za normalan život stanovnika ove ulice i naselja", rekao je gradonačelnik, najavljujući da će i drugi dio ove saobraćajnice od Cvijetne do Aerodromske ulice u dogledno vrijeme takođe biti obnovljen.

Pomoćnica direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Snežana Adžić istakla je da se obnova i izgradnja saobraćajne infrastrukture obavlja u kontinuitetu u svim djelovima grada.

"U neposrednoj blizini radimo na kraku Ulice admirala Zmajevića, što predstavlja obavezu Glavnog grada prema investitorima koji su platili naknadu u smislu komunalnog opremanja lokacije. U toj ulici napravićemo desetak parking mjesta. Takođe, ubrzo ćemo u saobraćajnici Nova 10, koja vodi od Kozaračke ulice, početi izgradnju 30-ak parking mjesta", rekla je Adžić.

Ona je dodala da je u toku priprema tendera za dvije kapitalne investicije – pretvaranje ulica Veljka Vlahovića i Zmaj Jove u moderne saobraćajnice bulevarskog tipa.

"Budući Bulevar Veljka Vlahovića imaće šest saobraćajnih traka i koštaće 5,4 miliona eura, dok će vrijednost Bulevara Zmaj Jove sa četiri saobraćajne trake iznositi 2,5 miliona eura. Relizacijom ovih kapitalnih investicija steći će se uslovi i za rekonstrukciju bočnih saobraćajnica poput Kozaračke, Miloša Obilića i ostalih", navode iz Glavnog grada. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR