16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poznati kandidati za Savjet RTV Podgorica

Podgorica

Comments 0

Poznati kandidati za Savjet RTV Podgorica

Izvor: Dan

Autor: Antena M

  • Viber

Svih devet kandidata koji su konkurisali za članove savjeta RTV Podgorica ispunjavaju uslove da idu u dalji krug, a da su dostavili ispravnu dokumentaciju juče je potvrdio skupštinski Odbor za izbor i imenovanje.

Od njih devet, na novoj sjednici odbora koja će biti održana u narednih 15 dana, biće izabrano pet, nakon čega će finalna lista kandidata biti upućena odbornicimau gradskom parlamentu na razmatranje.

Za člana savjeta gradske televizije konkurisali su Dragana Tripković, producent i bivši član Savjeta RTCG, koju je predložilo Gradsko pozorište, Biljana Krivokapić, direktorica OŠ „Savo Pejanović” koju su predložili školski odbori osnovnih škola "Branko Božović", "Savo Pejanović", zatim JPU "Đina Vrbica", osnovne škole "Radojica Perović”, "21. maj”, "Oktoih”, "Vlado Milić”, "Božidar Vuković Podgoričanin” i "18. oktobar”, kao i SSŠ "Spasoje Raspopović” i Škola za srednje i više stručno obrazovanje „"Sergije Stanić”.

Univerzitet Donja Gorica predložio je Živka Andrijaševića, profesora, za Aminu Murić, zamjenicu izvršnog direktora Građanske alijanse, stiglo je devet predloga i to od NVO Romska organizacija mladih, NVO LGBT Progres, NVO Građanska alijansa, NVO ZID, NVO 35 milimetara, NVO Inicijativa mladih za ljudska prava, NVO Studentski kulturni centar, NVO LGBTQ socijalni centar kao i Milena Bašić, direktorica CDM.

PR Fonda za zdravstvo Amera Ramusovića predložili su Samoregulatorni savjet za lokalnu štampu i Udruženje lokalnih i štampnih medija, za nekadašnjeg ministra kulture Branislava Mićunovića predlog je dostavila NVO Atak, publicistu Huseina Cena Tuzovića predložio je izvršni odbor Turističke organizaije Podgorica dok su nekadašnjeg direktora RTCG Božidara Jaredića preložili Sportski objekti.

Za profesora Velizara Sredanovića predlog je dostavio Univerzitet Mediteran.

"S obzirom na rok koji smo imali imamo jednu korektnu listu predloga", ocijenio je Mihailo Anđušić, predsjednik Odbora za izbor i imenovanje.

"Možda je lista mogla biti veća s obzirom na značaj organa koji osnivamo. Imamo dva kriterijama koji će biti presudni prilikom izbora članova savjetajedan se odnosi na broj predlagača za određenog pojedinca, a drugi kriterijum je radno iskustvo u ovoj branši", naveo je Anđušić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR