11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uskoro još jedna stambena zgrada i brojne povoljnosti za penzionere u Podgorici

Podgorica

Comments 0

Uskoro još jedna stambena zgrada i brojne povoljnosti za penzionere u Podgorici

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, sastao se sa direktorom Fonda PIO Dušanom Perovićem i predsjednikom Udruženja penzionera Ilijom Stanišićem. Na sastanaku se razgovoralo o unapređenju položaja penzionera, kao i o dosadašnjim zajedničkim projektima, kao i budućoj saradnji sa Glavnim gradom.

,,Najvažniji projekat iz ove oblasti je izgradnja objekta kolektivnog stanovanja za potrebe Udruženja penzionera. U skladu sa tim donijeli smo odluku o prenosu prava svojine nad parcelom u zahvatu Konik-Stari aerodrom na Udruženje penzionera. Na ovaj način stambeno pitanje je do sada riješilo 288 porodica penzionera. Vrijednost te parcele je preko 320. 000 eura, a površina urbanističke parcele je 1.423m2’’ istakao je Vuković.

On je saopštio da se drugi važan projekat u ovom domenu realizuje u saradnji sa Ministarstvom  rada i socijalnog staranja, a riječ je o izgradnji Domu za stare.

“Glavni grad je doprinio tom projektu ustupanjem zemljišta, izgradnjom trafostanice , kao i pristupne saobraćajnice. Objekat je predviđen za boravak 270 korisnika”, naglasio je Vuković dodajući da je još jedna povoljnost za penzionere i senior kartica, za čije je softversko rješenje raspisan tender, a taj servis će pružati penzionerima jednokratne popuste na različite proizvode i usluge.

Predsjednik Udruženja penzionera Ilija Stanišić podsjetio je da preko 35.000 penzionera živi u Glavnom gradu, te da sve ono što je gradska uprava uradila za najstarije sugrađane može poslužiti kao primjer i ostalim opštinama u Crnoj Gori.

Direktor Fonda PIO  Dušan Perović istakao je da je krov nad glavom nije samo potreba, već i humana akcija. Navodeći još nekoliko koraka koje je ova institucija preuzela na polju boljeg položaja penzionera u našem društvu.

Sekretarka za saobraćaj Lazarela Kalezić podsjetila je da su u planu i povlastice za penzionere u pogledu korišćenja javnog linijskog prevoza.

I u narednom periodu Glavni grad će nastaviti uspješnu saradnju sa Udruženjem penzionera i Fondom PIO, a sve u cilju unapređenja njihovog društvenog položaja i većeg kvaliteta života, zaključili su u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR