16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nacrtom odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika predviđene brojne novine

Izvor: PG Biro

Podgorica

Comments 0

Nacrtom odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika predviđene brojne novine

Autor: Antena M

  • Viber

Centralna javna rasprava povodom Nacrta odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji Glavnog grada održana je u plenarnoj sali Gradskog parlamenta.

Nacrt odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu zasnovan je na odredbama Zakona o komunalnoj djelatnosti i Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju. Odlukom je predviđeno da se regulišu uslovi, način i organizacija ove vrste prevoza, kao i obavljanje posebnog linijskog prevoza putnika, saopšteno je iz Glavnog grada. 

"Odlukom je jasno definisan javni prevoz koji se odnosi na linijski i taksi prevoz, te je time precizno terminološki definisano značenje prevoza putnika.

Nekoliko promjena uvrštene su u novu Odluku o prevozu putnika, napravljen je okvir koji jača obaveze i prava privrednika koji će obavljati prevoz putnika, kao i Sekretarijata za saobraćaj koji će vršiti kontrolu. Privredni subjekti koji su u mogućnosti da budu dio tog procesa ispunjavaće određene uslove u pogledu opremljenosti prostora i kadra.

Javni oglas biće raspisivan na  svakih 10 godina, smatrali smo da ta promjena treba da bude podsticaj za ulaganja i obnova voznog parka će animirati privrednike da ulažu. Odlukom je definisan red vožnje, kao i neka druga pitanja koja se tiču obavljanja ove djelatnosti", istakla je sekretarka Sekretarijata za saobraćaj Lazarela Kalezić. 

Ona je istakla da će se posebno obratiti pažnja na potrebe osoba sa invaliditetom, kako bi se i njima olakšao pristup linijskom gradskom i prigradskom prevozu, a definisaće se i posebno uputstvo kojim će se obavezati vozno osoblje da pomogne osobama sa invaliditetom prilikom korišćenja gradskog prevoza, zaključila je sekretarka Kalezić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR