11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgoričke plaže uskoro u novom ruhu: Završen konkurs za valorizaciju plaža Labud i Sastavci

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Podgoričke plaže uskoro u novom ruhu: Završen konkurs za valorizaciju plaža Labud i Sastavci

Autor: Antena M

  • Viber

 Javni poziv za davanje u zakup zemljišta radi postavljanja privremenih objekata montažnog karaktera za lokacije Sastavci i plaža Labud, koji je nedavno raspisala Direkcija za imovinu Glavnog grada Podgorica, okončan je juče, saopšteno je iz PG biroa.

Kako je navedeno, na taj način uprava Glavnog grada je svim pojedinicima i privrednim društvima ukazala priliku da daju svoj doprinos "u kreiranju ponude koja će naše sugrađane vratiti rijekama".

"Novina u javnom pozivu za potencijalne zakupce bila je da osim cijene zakupa, ispune i uslove u pogledu prijedloga kulturno-umjetičkog programa koji na lokaciji planiraju da realizuju, a koji mora biti u skladu sa smjernicama kulturne politike Glavnog grada, kao i da ponude adekvatan dodatni sadržaj", piše u saopštenju.

Podsjećaju da je Glavni grad prepoznao značaj da se gradske plaže aktiviraju i ožive, kao i da se na taj način privuče što veći broj posjetilaca.

"Generacije koje su odrasle u Podgorici pamte vrijeme kada su plaže na Morači bile prepune svih onih koji su na njima voljeli da provode vrijeme i uživaju tokom ljetnjih mjeseci.

Svjesni činjenice da je potrebno vrijeme kako bi se kod građana stvorila navika da ponovo posjećuju gradske plaže, koje su nekada bile tradicionalno mjesto okupljanja tokom ljeta, ali i neophodnosti da se unaprijede sadržaji na plažama, kako bi se taj prostor dodatno oplemenio nadležni organi i službe Glavnog grada su u prethodnom periodu posebnu pažnju posvetili valorizaciji rijeka koje su svojevrstan simbol Podgorice.

Uz manifestacije koje planiramo da ralizujemo na plažama, te kroz sve konkretne mjere usmjerene na vraćanje građana plažama, uvjereni smo da će podgoričke plaže vratiti svoj duh, život, svoju posebnu priču u kojoj su istinski uživali svi ljubitelji prirode", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR