15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od sjutra: Testiranje sistema elektronske kartice u autobusima

Podgorica

Comments 0

Od sjutra: Testiranje sistema elektronske kartice u autobusima

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U toku je testiranje sistema elektronske karte u javnom gradskom prevozu u Podgorici koje se sprovodi u nekoliko faza, a od sjutra će početi instalacija smart post terminala u autobusima, kao i obuka svih u sistemu, saopšteno je iz Glavnog grada. 

Kako se navodi u saopštenju, završena je prva faza testiranja koja je obuhvatala interno testiranje cjelokupnog sistema, odnosno čitavog seta aplikativnih rješenja koje čine jedinstveni informacioni sistem, od kontrolnog centra Sekretarijata za saobraćaj, centara kojima će upravaljati prevoznici, aplikacija za vozače i kontrolore, kao i mobilne apliklacije KlikBus koja će biti dostupna krajnjim korisnicima.

"Nakon uspješno završene prve faze testiranja storene su sve neophodne pretpostavke da se pristupi drugoj fazi koja obuhvata stvaranje uslova za fizičku instalaciju smart post terminala u autobusima, nakon čega će se pristupiti instalaciji terminala i obuci vozača i zaposlenih u preduzećima koja obavljaju javni gradski prevoz u Podgorici".

Nakon završetka testiranja cjelokupnog sistema, građani će, ukoliko se sve bude odvijalo po planu, kao što je već i najavljeno, tokom jula moći da koriste elektronsku kartu, navedeno je u saopštenju. 

Podsjećaju da će elektronska karta našim građanima omogućiti upotrebu jedne karte i vezanih putovanja u mreži javnog prevoza što će pojednostaviti i ubrzati proceduru kupovine karata u autobusima.

"Za Glavni grad ovo predstavlja važan izvor novih podataka i omogućava bolji nadzor javnog transporta u Podgorici. Ovo će svakako predstavljati praktičniji i ekonomičniji način transporta za naše građane.

Elektronska karta podrazumijeva da se sa jednom kupljenom kartom građani mogu voziti u više autobusa različitih prevoznika u vremenskom intervalu za koji je karta izdata, a da bi se ova aktivnost sprovela Glavni grad je nabavio post terminale, računarsku i drugu opremu potrebnu za uvođenje elektronske karte".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR