15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković primio ambasadorku UAE: Veliki potencijali, mogućnost za ulaganja i saradnju između dvije prijateljske zemlje

Podgorica

Comments 0

Vuković primio ambasadorku UAE: Veliki potencijali, mogućnost za ulaganja i saradnju između dvije prijateljske zemlje

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas novu ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Crnoj Gori Nabilu Abdelaziz Naser Said Alšamsi, saopšteno je iz PG biroa.

Vuković je čestitajući ambasadorki stupanje na dužnost i uspješan mandat u Podgorici uputio zahvalnost na medicinskoj opremi koju su UAE uputile Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa i na taj način, kako je naveo, pokazale solidarnost i prijateljstvo prema našem narodu i državi.

Sagovornici su se tokom susreta saglasili da Crna Gora i UAE imaju odlične bilateralne odnose i uspješnu saradnju naročito u oblasti ekonomije koju u naradnom periodu treba dodatno jačati i unapređivati.

"Vuković je ambasadorku upoznao sa investicionim ciklusom i kapitalnim projektima koji se trenutno realizuju u Podgorici, posebno naglašavajući  nove biznis zone, implementacija rješenja iz koncepta smart sity, kao i planirani infrastrukturni i razvojni projeki mogu biti izuzetno značajne oblasti saradnje za sve potencijalne investitore iz UAE koji svoj kapital žele da ulože u Podgoricu.

Ambasadorka Alšamsi je istakla da će prioritet njene misije u Crnoj Gori biti jačanje odnosa dvije zemlje i da UAE Crnu Goru vidi kao značajnog strateškog partnera i pohvalila je sve aktivnosti koje su nadležne institucije Crne Gore preduzele u borbi protiv koronavirusa. Ona je naglasila da su prije dolaska u Crnu Goru istraživali o potencijalima zemlje i da je važno da se ljudi povežu i razgovaraju jedni sa drugima, ali prije svega važna je sveukupna slika grada i onoga šta su njegove mogućnosti u oblasti poljoprivrede, industrije, ulaganja…

Gradonačelnik je istakao važnu podršku Vlade Crne Gore u složenim okolnostima koje je uslovila epidemija i podsjetio na početak gradnje bulevara od Podgorice prema Danilovgradu koji je ozvaničen juče, kao i na veoma važne kapitalne projekte koji se realizuju u glavnom gradu, naročito projekat koji se tiče tretmana otpadnih voda u Podgorici", piše u saopštenju.

Ambasadorka je istakla da će razmotriti mogućnosti ulaganja Abu Dhabi fonda za razvoj u Podgoricu i Crnu Goru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR