9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Poštujte mjere, u suprotnom ponovo uvođenje drastičnih mjera u PG

Podgorica

Comments 0

Vuković: Poštujte mjere, u suprotnom ponovo uvođenje drastičnih mjera u PG

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković  danas je sa rukovodiocima gradskih službi i preduzeća razmortio aktivnosti i planove zajedničkog djelovanja svih subjekata kako bi se smanjili nivo epidemiloškog rizika u gradu, pružila neophodna podrška državnim institucijama u borbi sa koronavirusom i organizovalo nesmetano funkcionisanje svih gradskih službi u novonastaloj situaciji.

„Neophodno je upoznati građane da je situacija takva da se mjere moraju poštovati u potpunosti i bez izuzetka, jer u suprotnom rizikujemo ponovno uvođenje pojedinih drastičnih mjera koje podarazumijevanju ograničenje kretanja ljudi, zatvaranje ugostiteljskih objekata i slično što svakako niko od nas ne želi. Kao što smo u pvoj fazi ovog talasa zajedničim djelovanjem zaustavili virus i postigli da je Crna Gora u jednom momentu bila jedina coronafree država i sad imamo obavezu da zajedničkim naporima dođemo do željenog rezultata“, istakao je Vuković, koji je i član NKT-a.

Na sastanku je konstatovano da je na bazi raspoloživih podataka trenutno koronavirus prisutan mnogo više nego što je to bio slučaj u prvoj fazi njegove pojave i širenja, što dodatno implicira odgovoran i posvećen odnos svih relevantnih državnih, ali i lokalnih subjekata, kako bi na najbolji mogući način odgovorili najvažnijem javnom interesu, a to je zdravlje građana.

"Glavni grad je u fazi pojave koronavirusa bio primjer dobre prakse i efikasnog postupanja drugim lokalnim upravama, a dao je i značajan doprinos naporima NKT-a na planu suzbijanja daljeg širenja ovog virusa. U skladu sa tim, a imajući u vidu sve opasnosti i potencijalne rizike, službama i preduzećima su dati konkretni savjeti i sugestije za njihovo buduće djelovanje", navedeno je u saopštenju Glavnog grada.

Konstatujući da je Glavni grad i ovog puta spreman za sve vrste izazova, zaključeno je da će se radni proces odvijati nesmetano, uz poštovanje svih mjera propisanih od NKT-a i Instituta za javno zdravlje, a da će gradske službe i preduzeća ponovo biti snažan oslonac državnim organima u ovoj zajedničkoj borbi.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR