19 °

max 24 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

24° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspisan konkurs: Centar Podgorice postaje pješačka zona sa podzemnom garažom

Podgorica

Comments 1

Raspisan konkurs: Centar Podgorice postaje pješačka zona sa podzemnom garažom

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad Podgorica raspisao je međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja za rekonstrukciju Trga nezavisnosti, saopšteno je iz PG biroa.

"Imajući u vidu da je u pitanju glavni gradski trg, očekuju se rješenja koja će ovaj prostor tretirati na jedinstven i prepoznatljiv način, a u skladu sa potrebama naših sugrađana i posjetilaca.

S obzirom na to da je revitalizacija centra grada jedan od primarnih zadataka gradske uprave, rekonstrukcija trga podrazumijevaće izmještanje kolskog saobraćaja i davanje prednosti pješacima u okviru cijelog zahvata trga", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, očigledan potencijal ovog prostora je centralna pozicija u gradskom jezgru od izuzetnog identitetskog, kulturnog, socijalnog i ekonomskog značaja za Podgoricu. 

"Značajna je mogućnost povezivanja sa obližnjim otvorenim javnim prostorima u jedinstven sistem pješačke zone, sa velikim potencijalom za razne sadržaje i funkcije prilagođene savremenom načinu života. Pored toga, izgradnjom višeetažne podzemne garaže u velikoj mjeri će se riješiti problem nedostatka parking mjesta u centru grada.

Podsjećamo da je postojeće stanje trga definisano rekonstrukcojim iz 2006. godine, međutim zbog promjena navika naših građana i trenda umanjenja značaja centra grada za društveni život, trg nije zaživio na očekivan način. Prostor je ostao u određenoj mjeri izdvojen frekventnim saobraćajem, koji otežava pješacima pristup trgu. 

Dokumentacija je dostupna na ovom linku", piše u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR