15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stara Varoš: Realizuju se brojni infrastrukturni projekti, uskoro konkurs za podršku preduzetnicima

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Stara Varoš: Realizuju se brojni infrastrukturni projekti, uskoro konkurs za podršku preduzetnicima

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad Podgorica intenzivno radi na promociji i revitalizaciji Stare Varoši, kao starog gradskog jezgra i značajnog dijela glavnog grada, saopšteno je iz PG biroa.

"Odlučni smo u namjeri da ovom simbolu našeg grada koji njeguje sve one prave, iskrene vrijednosti koje se baštine vjekovima na ovim prostorima, a to su multietničnost, multikonfesionalnost i jedan skladan odnos svih vjera i nacija, damo status kakav zaslužuje", piše u saopštenju.

U skladu sa tim Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je tender za rekonstrukciju ulica Predgrad i Keše Đurovića, čija procijenjena vrijednost iznosi 235.000 eura, a, kako je navedeno, u toku je i rekonstrukcija dijela Ulice Gojka Radonjića, vrijednosti 125.000 eura.

"Radovi na ovim saobraćajnicama obuvataju intervencije u dijelu saobraćaja, zatim zemljane radove, kolovoznu konstrukciju, saobraćajnu signalizaciju, hidrotehničke instalacije, atmosfersku kanalizaciju, vodovod, fekalnu kanalizaciju, elektroinstalacije i tk kanalizaciju. Isti radovi izvodiće se i u Ulici Sava Lubarde", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, u planu je i izgradnja pješačkog mosta koji će povezivati Staru varoš sa dijelom kod Sportskog centra „Morača“ i predstavljaće jedinstvenu sponu najstarijeg jezgra grada sa savremenim sadržajima na drugoj obali rijeke.

"Osim infrastrukturnih projekata koji će doprinijeti oživljavanju Stare Varoši, Glavni grad je u budžetu za ovu godinu opredijelio i 50.000 eura za podršku biznis idejama na području ovo gradskog naselja. Konkurs za realizaciju će uskoro biti raspisan, a odnosiće se na sva fizička i pravna lica sa prebivalištem, odnosno sjedištem na teritoriji glavnog grada koja svoj biznis žele da započnu ili razvijaju na području Stare Varoši.

Podsjećamo, u želji da, između ostalog, dodatno doprinesemo oživljavanju Stare Varoši, rekonstruisali smo u potpunosti kuću Rista Stijovića, gdje se sada nalazi stalna vajarska postavka i time smo obogatili kulturnu ponudu Podgorice. Takođe, Ulica Braće Zlatičanina je u duhu Stare Varoši popločana kaldrmom", piše u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR