17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Donacija Glavnog grada: Cetinje dobilo rekonstruisan poligon kod Gimnazije

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Donacija Glavnog grada: Cetinje dobilo rekonstruisan poligon kod Gimnazije

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, sa saradnicima, obišli su danas rekonstruisani sportski poligon u neposrednoj blizini gimnazije na Cetinju.

"Radovi su izvedeni kao donacija Glavnog grada Podgorica Prijestonici Cetinje, a cjelokupnu rekonstrukciju poligona uradila su pivredna društva Glavnog grada: Putevi, Agencija za stanovanje i Komunalne usluge", saopšteno je iz PG biroa.

Na poligonu je uklonjena stara asfaltna podloga i urađena nova, obilježen teren, a obnovljena  je i ofarbana zaštitna ograda. Ugrađen je nedostajući mobilijar – koševi, golovi i klupe, a postavljeni su i novi led reflektori. Ukupna vrijednost radova, kako je saopšteno, iznosi oko 30.000 eura.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je ovim povodom istakao da je gradska uprava posebno zadovoljna što je ovaj poligon predat na upotrebu građanima Prijestonice.

"Cetinje je ponos Crne Gore, a cetinjska Gimnazija je ponos ovoga grada. Imajući to u vidu gradonačelnik Kašćelan i ja smo unazad pola godine napravili dogovor da Glavni grad,  u skladu sa prethodnom praksom koja podrazumijeva  pomoć realizaciji ovakvih i sličnih projekata u susjednim opštinama,  rekonstruiše ovaj poligon koji je bio u dosta lošem stanju", istakao je Vuković izražavajući posebno zadovoljstvo što poligon koriste đaci još dvije srednje škole.

"Mislim da smo dobili jedan reprezentativan sportski objekat na kome će, nadamo se, stasavati neki budući šampioni, jer se Cetinje, pored bogate istorije i kulture, i te kako ponosi i bogatom sportskom tradicijom", saopštio je Vuković i najavio da će Glavni grad i Prijestonica nastaviti odličnu saradnju i u narednom periodu.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan je istakao da je saradnja između Prijestonice i Glavnog grada Podgorica na izuzetnom nivou.

"Ovaj teren neće koristiti samo Gimnazija, već i Srednja stručna škola i Srednja likovna škola “Petar Lubarda”, ali i svi sportski kolektivi Cetinja", istakao je Kašćelan, dodajući da će Prijestonica nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu kao što je to radila i u prethodnom periodu.

Gradonačelnik Prijestonice je na kraju uputio još jednom zahvalnost Glavnom gradu i gradonačelniku Vukoviću na vrijednoj donaciji, a svim onima koji će koristiti teren poželio puno dobrih sportskih rezultata.

Direktorica Gimnazije Danijela Bokan izrazila je zahvalnost Prijestonici Cetinje na inicijativi koju su preduzeli i Glavnom gradu Podgorica koji je realizovao projekat rekonstrukcije sportskog poligona.

"Poseban značaj je i to što će nam poligon biti od pomoći ove godine prilikom organizovanja nastave fizičkog vaspitanja. Sve tri škole koje dijele dvorište imaju mogućnost pristupa ovom poligonu i mislim da ćemo lijepo sarađivati, a naravno i Prijestonica Cetinje i mladi ljudi koji žele da formiraju sebe kao osobe su dobrodošli. Ja vidim školu kao centar, ne samo obrazovanja već i vaspitanja i kulture a i višestrukog nadograđivanja ličnosti, tako da je odlična prilika za mlade ljude da se organizovano okupljaju i kvalitetno utroše svoje vrijeme", saopštila je Bokan.

"Posebno mi je drago što se ovaj projekat realizovao u godini kada škola slavi 140 godina postojanja, veliki jubilej koji je značajan ne samo za grad, već i za čitavu Crnu Goru, budući da je 1880. godine počela sa radom cetinjska Gimnazija, tako da je ovo godina jubileja koju ćemo obilježiti različitim aktivnostima", zaključila je direktorica cetinjske Gimnazije Danijela Bokan.  

Vuković i Kašćelan, nakon otvaranja poligona, obišli su prostorije Gimnazije i Srednje likovne škole “Petar Lubarda”. Vuković je tom prilikom poklonio knjige Biblioteci cetinjske Gimnazije, a direktorica Srednje likovne škole predala je gradonačelniku poklon učenika te škole - likovni rad sa likom Danila Petrovića.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR