16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dvorište OŠ Savo Pejanović biće uređeno u okviru projekta Mikro 2020

Podgorica

Comments 0

Dvorište OŠ Savo Pejanović biće uređeno u okviru projekta Mikro 2020

Autor: Antena M

  • Viber

U okviru projekta Mikro 020 koji obuhvata uređivanje urbanih ''džepova'' na teritoriji Glavnog grada izrađeno je idejno rješenje za uređenje dvorišta Osnovne škole ''Savo Pejanović''. 

Uređenjem ovog prostora cilj je da se on prilagodi potrebama učenika Osnovne škole ''Savo Pejanović'' kako bi mogli da uživaju u zelenoj oazi  inspirisanoj prirodnim ljepotama Podgorice. Pored više praktičnih primjena nove strukture izdvaja se i veća bezbjednost djece koja borave u dvorištu. 

Projekat je inspirisan prirodnom specifičnošću geografskog položaja Podgorice, a naglasak je stavljen na činjenicu da kroz gradsko jezgro protiče pet rijeka. 

"Podgorica kao grad ''koji leži na pet rijeka'' predstavljena je stazama različitih boja, pri čemu svaka staza simbolizuje jednu od rijeka.  Na spoju staza koje su inspirisane bojama rijeke Morače i Ribnice projektovana je stepenesta struktura za sjedjenje koja  prikazuje omiljeno mjesto Podgoričana-  Skaline. Osim simbolike pet podgoričkih rijeka, improvizovan je i kanjonski reljef karakterističan za riječne tokove u vidu izdignutog zelenila. U planu je i ugradnja parkinga za bicikla a taj prostor je popločan moračkim kamenom čime je predstavljena i simbolika plaža u užem gradskom jezgru", navedeno je u saopštenju Glavnog grada. 

Podsjećamo, ovo je 18 lokacija na teritoriji Glavnog grada koja će biti uređena kroz projekat Mikro 020. Idejno rješenje za uređenje dvorišta Osnovne škole ''Savo Pejanović'' izradio je tim kompanije NRA Atelier. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR