16 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad nagradio deset najboljih biznis ideja koje će oživjeti Staru Varoš

Podgorica

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Glavni grad nagradio deset najboljih biznis ideja koje će oživjeti Staru Varoš

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potpisao je danas ugovore sa preduzetnicima čije biznis ideje su na konkursu za razvoj preduzetništva u Staroj Varoš ocijenjene najboljim i izrazio veliko zadovoljstvo zbog činjenice da će ovi preduzetnici u narednih godinu dana realizovati nove inicijative i razvojne projekte u ovom dijelu grada.

“Glavni grad je opredijelio 50.000 eura i kao rezultat toga uskoro ćemo na ovom prostoru imati nove suvenirnice, galerije i razne sadržaje koji će sigurno upotpuniti sliku ovom istorijskom jezgru glavnog grada.  Mi smo veoma posvećeni uneprjeđenju ukupnog stanja u Staroj Varoši cijeneći ono što je kulturno-istorijski, identitetski značaj ovog dijela grada za Podgoricu u cjelini. U tom cilju u protekle dvije godine realizovali smo cijeli niz investicija, uključujući i temeljnu rekonstrukciju rodne kuće Rista Stijovića i Ulicu Braće Zlatičanina. Trenutno je u završnoj fazi rekonstrukcija Ulice Keše Đurovića, Predgrad i dijela Ulice Gojka Radonjića”, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je podsjetio da je ideja Glavnog grada da kroz ove i slične projekte  Staroj Varoši bude vraćen autentični izgled, kaldrma i sve ono što će uljepšati i vratiti život ovom istorijskom gradskom jezgru.

“Isto tako smo svjesni da to samo po sebi ne garantuje uspjeh ove naše inicijative. Uspjeh će doći jedino ako se život u mnogo većoj mjeri vrati u Staru Varoš.Mislim da je ovo najbolji način, dakle da ponudimo ljudima finansijsku podršku da pokrenu svoje biznise i da se nadamo da ćemo u narednom periodu u različitim djelovima Stare Varoši imati nove kreativne punktove, mjesta kreativne energije đe će se ljudi okupljati i na taj način uspjeti da zbilja oživimo ovaj pomalo uspavani biser Podgorice”, naglasio je gradonačelnik dodajući da ovaj dio grada očekuju i mnogo veći projekti. 

“Ukoliko finansijske mogućnosti dozvole, a vrlo je nezahvalno takve stvari pretpostavljati u vremenima korona krize,  možda bismo već iduće godine ušli u realizaciju jednog kapitalnog infrastrukturnog projekta, a to je izgradnja pješačkog mosta koji bi povezao Staru Varoš sa platoom koji se nalazi u neposrednoj blizini hotela Podgorica i Sportskog centra. Na taj način bi dodatno motivisali ljude da prolaze kroz Staru Varoš, da tu ostaju i da, siguran sam kroz koju godinu, učine da se Podgorica u još većoj mjeri ponosi Starom Varoši”, zaključio je Vuković.

Predstavnik dobitnika podrške za razvoj preduzetništva u Staroj Varoši, Zdravko Klikovac se u ime svih dobitnika subvencije  zahvalio gradonačelniku dr Ivanu Vukoviću i Glavnom gradu na izuzetno dobroj i korisnoj inicijativi, dodajući  da ih sve skupa posebno raduju riječi gradonačelnika kada su u pitanju dalji planovi i ideje za razvoj i oživljavanje Stare Varoši.

 „Što se tiče  nas koji ovdje živimo, jedva smo čekali i dočekali revitalizaciju Stare Vraoši,  što podrazumijeva i ovaj prelijepi objekat kuće Rista Stijovića koja je nedavno rekonstruisana, zatim ulica Braće Zlatičanina, kao i ulice čija je rekonstrukcija u toku, odnosno Predgrad i Keše Đurovića“, naglasio je Klikovac. On je saopštio da su Starovarošani to dugo vremena čekali i sanjali, te da vjeruje da će nagrađeni preduzetnici opravdati povjerenje koje im je ukazano od strane Glavnog grada. „Nadam se da se ovdje radi o nekom lijepom početku i da će u bliskoj budućnosti Stara Varoš kao kultni dio grada biti dodatno interesantan i atraktivan i da će  privući i zadržati mnogo više turista i posjetilaca nego do sada“, zaključio je Klikovac.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR