17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspisan konkurs za idejno rješenje Dnevnog boravka za stara lica u Golubovcima

Podgorica

Comments 0

Raspisan konkurs za idejno rješenje Dnevnog boravka za stara lica u Golubovcima

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Opština u okviru Glavnog grada – Golubovci donijela je Odluku o raspisivanju konkursa za idejno arhitektonsko rješenje objekta Dnevnog boravka za stara lica u Golubovcima, saopšteno je iz Glavnog grada.

Cilj sprovođenja javnog konkursa je, dodaju, izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja objekta dnevnog boravka za stara lica u Golubovcima, a na osnovu smjernica preciziranih konkursnim zadatkom.

"Izgradnja objekta dnevnog boravka za stara lica dio je projekta „Jačanje kapaciteta za efikasno pružanje usluga u gradskoj opštini Golubovci“, čiji je osnovni cilj podrška inkluzivnom društveno-ekonomskom razvoju Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci, stvaranjem povoljnog okruženja i infrastrukturnih uslova koji mogu zadovoljiti potrebe svih građana. Osnaženi institucionalni mehanizmi i kapaciteti pružalaca javnih usluga stvaraju uslove za pristup svih građana adekvatnim, sveobuhvatnim i održivim uslugama, jednako u urbanim i ruralnim sredinama.

Od konkursnih radova se očekuje funkcionalno rješenje planiranih programskih sadržaja sa istaknutim oblikovnim kvalitetima koje će obezbijediti maksimalni komfor budućim korisnicima prostora, kao i da ponude najkvalitetnije rješenje objekta dnevnog boravka za stara lica, u kom je neophodno obezbijediti specijalizovanu uslugu, osigurati sigurno okruženje, kao i razvoj potencijala i osnaživanje korisnika", navodi se u saopštenju.

Planirani objekat, ističu, treba da zadovolji uslove za smještaj i boravak maksimalno 30 (trideset) korisnika, a što se tiče arhitektonskog izraza, u potpunosti se prepušta projektantu uz napomenu da objekat treba prilagoditi duhu lokacije i specifične funkcije, a vodeći pritom računa o korelaciji sa izgrađenim objektom srodne namjene na susjednoj parceli.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR