16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pogledajte kako sada izgleda jedna od najvažnijih gradskih saobraćajnica

Izvor: PG Biro

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Pogledajte kako sada izgleda jedna od najvažnijih gradskih saobraćajnica

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završenu rekonstrukciju Ulice Kralja Nikole.

Ulica je rekonstruisana od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do raskrsnice sa Ulicom Radosava Burića i Bracana Bracanovića na dužini od 1 km, pojašnjavaju iz Glavnog grada. 

Gradonačelnik Vuković tom prilikom je istakao da je za rekonstrukciju ove gradske saobraćajnice izdvojeno 275.000 eura.

Saobraćajnica je dobila potpuno novi izgled, a biciklističke staze su izmještene sa trotoarske površine na kolovoz.

"Ulica Kralja Nikole predstavlja jednu od najznačajnih saobraćajnica za cenar Podgorice, ali i za grad u cjelini. Zahvaljujući našim kolegama iz privredno društva Putevi, ali i drugih privrednih društava, od danas ova ulica izgleda potpuno drugačije u odnosu na to kako je izgledala i kako je mnoge generacije pamte jer je godinama i decenijama unazad ova ulica djelovala dosta sumorno i u njoj je po pravilu vladao i saobraćajni haos", saopštio je gradonačelnik, dodajući da se stanje u određenoj mjeri pokušalo popraviti izgradnjom biciklističke staze, ali je ona bila rizična i nebezbjedna kako za bicikliste, tako i za pješake. 

"Na bazi kvalitetnog rješenja koje je pripremio Sekretarijat za saobraćaj u potpunosti smo promijenili izgled ove ulice, a nakon rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog još jedna saobraćajna osa u glavnom gradu je u potpunosti osvježena, kako na zadovoljstvo ljudi koji žive u Staroj varoši i obližnjim kvartovima, tako i svih Podgoričanki i Podgoričana", zaključio je Vuković i zahvalio sugrađanima na strpljenju prethodnih dana tokom radova. 

Vuković je pozvao sugrađane da novu biciklističku stazu iskoriste u punom kapacitetu i uputio zahvalnost građanima na strpljenju tokom radova.

"Radovi su obuhvatali rezanje, raskopovanje i struganje  postojećeg asfaltnog kolovoza, ugradnju novih slivničkih rešetki, izradu izravnavajućeg sloja, ugradnju završnog sloja AB 11 debljine 4cm na ukupnoj površini od 13.500m². Osim toga, obilježena je nova biciklistička staza, iscrtana horizontalna signalizacija, ugrađeni su fleksibilni stubići na biciklističkoj stazi, izrađena je asfaltna platforma i prelaz za osobe sa invaliditetom, urađena je zamjena i popravka vertikalne signalizacije", kažu iz Glavnog grada. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR