15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ćulafić: Podgorica blizu cilja da postane moderan evropski grad

Podgorica

Comments 0

Ćulafić: Podgorica blizu cilja da postane moderan evropski grad

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Podgorica je blizu cilja da postane moderan evropski grad, poručuje odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Stefan Ćulafić.

"Brojni projekti koji su u prethodne dvije godine realizovani nastavak su dinamičnog rasta koji karakteriše rad gradske uprave. Već sada su efekti tog rada itekako vidljivi.

Veliki broj projekata izgradnje i obnove saobraćajne infrastrukture je ili realizovan u protekloj godini ili se njihov završetak očekuje. Građanima Glavnog grada je na korišćenje predat Bulevar 21. maja, koji predstavlja žilu kucavicu za ogroman broj stanovnika Podgorice. Zajedno sa projektom Jugozapadne zaobilaznice, sa potpuno novim mostom preko Morače, čija je treća faza uveliko u toku, i izgradnje dijela bulevara Podgorica - Danilovgrad kroz Gornju Goricu, za koji je potpisan Ugovor o izvođenju radova, zaokružuje se saobraćajni prsten koji ima za cilj da izmjesti tranzitni saobraćaj iz jezgra Glavnog grada. Projekat bulevara od Podgorice do Tuzi je takođe u fazi realizacije, gdje je prva faza već završena, a očekuje se nastavak izgradnje".

Na taj način će,dodaje Ćulafić, biti ispunjeno obećanje koje je dala gradska uprava dolaskom na vlast, a to je da će se u Podgoricu sa sve četiri strane ulaziti saobraćajnicama bulevarskog tipa.

"Bulevari su i ovih dana nezaobilazna tema, pa je tako u relativno kratkom periodu iza nas počela izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića na Starom Aerodromu, zatim izabran izvođač radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na Zlatici koji će služiti kao veza sa autoputem Bar – Boljari, dok će Zmaj Jovina ulica biti rekonstruisana u saobraćajnicu bulevarskog tipa.

Gotovo i da nema gradskog naselja u kom neka od ulica nije rekonstruisana. Dosta vremena bi trebalo da bi se pobrajali svi uspješno realizovani projekti ovog tipa, stoga ću pomenuti samo neke kao što su izgradnja Ulice Baku u naselju 1. maj, zatim Ulice Boška Buhe i Ulice Đura Čagorovića u Tološima, Ulica Miloja Pavlovića u Donjoj Gorici, Ulica Meše Selimovića u Bloku V, rekonstrukcija Ulice kralja Nikole na Zabjelu. Uprava Glavnog grada ne zaboravlja ni ruralna naselja, pa se tako rade saobraćajnice i u Lješanskoj nahiji, Lijevoj Rijeci, Brskutu...", zaključuje Ćulafić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR