14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković o zatvaranju Podgorice: Teška srca, ali tražiću da se ispoštuje prijedlog IJZ

Podgorica

Comments 3

Vuković o zatvaranju Podgorice: Teška srca, ali tražiću da se ispoštuje prijedlog IJZ

Izvor: Pobjeda

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Komentarišući to što je IJZ predlagao potpuno zatvaranje na 3 do 4 sedmice, gradonačelnik Podgrorice Ivan Vuković je kazao da će teška srca morati da se pomiri sa tom činjenicom.

-Ja kao gradonačelnik ću teška srca morati da se pomirim sa tom činjenicom i da dam nalog svim gradskim službama koje već više od sedam mjeseci rade, da učine sve da mi tu odluku ispoštujemo do kraja jer znamo do čega nas je dovelo nepoštovanje tih odluka – rekao je Vuković.

Upitan koje mjere će preduzeti rekao je da su već angažovani u punom kapacitetu.

- Pojačaćemo inspekcijiski nadzor, razmotriti režim rada preduzeća, vidjeti sta to znači za situaciju i gradu i vidjeti da li se opet ide na zatvaranje lokala..Kada sagledam to do kraja moći ću detaljnije da odgovorim. Sve što bude očekveno od nas mi ćemo ispuniti do kraja – rekao je Vuković.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić rekao je da je za sprečavanje širenja epidemije važno da se Podgorica izoluje.

-Kasnimo s pravim mjerama već 14 dana, posebno u Podgorici gdje smo dozvolili ovakvo širenje epidemije. Kafići su ponovo puni, imamo scene kao da se ništa ne događa. Važno je da se prvo Podgorica izoluje i spriječi širenje virusa iz glavnog grada, onda bismo riješili većinu problema. Imamo situciju da je jedna Austrija uvela mjere prema kojima do 2. decembra građani ne smiju da izađu iz svojih domova, a mi nastavljamo da pogoršavamo situaciju. Nadležni su mjerama ublažili dosadašnje naredbe i potrebno je da što prije reagujemo jer je svaki dan važan - upozorio je danas Kavarić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Borovnica

Nema potrebe za zatvaranjem lokala koji poštuju mjere već ima za kažnjavanjem istih koji ne poštuju. Bez distance, bez maske. Zabranjena okupljanja i grupni treninzi, a plesne škole rade, za djecu i odrasle? Gdje su inspekcije tu? Zašto niko ne reaguje već danima?

maestro

Ma zatvaraj Ivane sve, ovaj narod se drugacije nece opametit !!!!

Podrumar

ne postuje niko mjere niko masku ovaj narod je lud u Nk nikobmasku, po kafana sve jedno drugome na glavu sjedi...