11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izložbom Pro et contra otvoreno 28. izdanje Decembarske umjetničke scene

Izvor: PG Biro

Podgorica

Comments 0

Izložbom Pro et contra otvoreno 28. izdanje Decembarske umjetničke scene

Autor: Antena M

  • Viber

Izložbom političkog plakata "Pro et contra" slovenačke skupine Novi kolektivizam sinoć je u prostoru Kolektora/ Klub artihekata otvoreno 28. izdanje Decembarske umjetničke scene 2020.

Kako se navodi u saopštenju, izložba je realizovana u virtuelnom formatu, usljed epidemiološke situacije i u skladu sa mjerama NKT-a, a emitovana je posredstvom društvenih mreža i Youtube kanala Sekretarijat za kulturu i sport Podgorica. 

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Ana Medigovic izrazila je zadovoljstvo što se manifestacija realizuje, uprkos specifičnim okolnostima u kojima se nalazimo, uz žaljenje što nijesmo u mogućnosti da program realizujemo u atmosferi koja je krasila prošlogodišnje otvaranje DEUS-a, dodaju u saopštenju. 

Ona je izrazila zadovoljstvo kvalitetom programa ovogodišnjeg DEUS-a, uz napomenu da je Sekretarijat, uz druge institucije kulture grada realizovao gro kulturnih programa predviđenih u ovoj godini, iako je kultura jedan od društvenih segmenata najsnažnije izloženih uticajima koronavirusa. 

Medigović je istakla da je Glavni grad u ovoj godini, uz brojne tradicionalne kulturne programe, fokus aktivnosti usmjerio na radove u cilju izgradnje i opremanja zgrade Gradskog pozorišta, čije se otvaranje očekuje u narednoj godini, ali i na rekonstrukciju Kuslevove kuće, Moderne galerije, Galerije Art i Ljetnje scene. 

Nakon pozdravnih riječi sekretarke pratioci su mogli da pogledaju postavku izložbe "Pro et kontra", dok je kustoskinja izložbe Nela Gligorović razgovarala sa Miranom Moharom o počecima skupine Novog kolektivizma, jugoslovenskom kontekstu, o konstituisanju NSK State in Time (država u vremenu), kao i savremenim umjetničkim praksama, zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR