6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorica nastavlja aktivnosti u okviru projekta Digital Cities in WB

Podgorica

Comments 0

Podgorica nastavlja aktivnosti u okviru projekta Digital Cities in WB

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad Podgorica nastavlja sa realizacijom aktivnosti u okviru regionalnog projekta “Digital cities in Western Balkans” kojim je predviđena izrada specifičnog Smart City akcionog plana za svaki od pet glavnih gradova Zapadnog Balkana.

Tim povodom, danas je organizovan još jedan u nizu sastanaka na daljinu u formi interaktivne radne sesije.  Pored predstavnika francuske konsultantske kompanije “Espelia” i predstavnika Glavnog grada rukovoditeljke Službe za međunarodnu saradnju Ljiljane Šćepanović, gradskog menadžera Marjana Junčaja i direktora Centra za informacioni sistem Džemala Lekića, sastanak je okupio i predstavnike Univerziteta, državnih institucija, Privredne komore Crne Gore, start-up kompanija, istraživačkih centara, kao i privatnog sektora koji posluju na teritoriji Podgorice.

"Budući da su učesnici relevantni lokalni akteri iz javnog i privatnog sektora, uključeni i u izradu strateških dokumenata, tokom radne sesije razmijenjena su mišljenja i iskustva iz oblasti digitalizacije i digitalnih rješenja, koncepta pametnog grada, optimizacije politike urbanog planiranja i razvoja, koji direktno utiču na performanse Grada, kvalitet gradskih usluga i kvalitet života građana Podgorice.

Interaktivna diskusija na ove teme je vođena u svrhu dobijanja realnog uvida u stanje i lakšeg razumijevanja izazova ili nedostataka koji se odnose na Smart City ekosistem Podgorice, a sve u cilju izrade dugotrajne strategije pametnog grada po mjeri Podgorice, istinski ugrađene u cjelokupnu opštinsku i teritorijalnu dinamiku", navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo da je u pitanju Regionalni program tehničke pomoći, koji  finansira Francuska Vlada  preko Francuske razvojne agencije (AFD), za pet glavnih gradova regiona, među kojima je i Podgorica, u vrijednosti od oko 600.000,00 EUR ravnomjerno usmjerenih na sve gradove.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR