14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaponjić: Unaprijeđena infrastruktura na Zabjelu, ambiciozni planovi gradske uprave i u narednom periodu

Izvor: DPS; Šaponjić

Podgorica

Comments 0

Šaponjić: Unaprijeđena infrastruktura na Zabjelu, ambiciozni planovi gradske uprave i u narednom periodu

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

- U toku je tender za izbor izvođača radova na temeljnoj rekonstrukciji Ulice Dušana Milutinovića, a uskoro počinje i rekonstrukcija Ulice Buda Tomovića, podsjeća Stefan Šaponjić, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada. 

Za samo ove dvije ulice na Zabjelu, Glavni grad je izdvojio preko 800.000 eura.

Kako kaže, ne treba zaboraviti i da je urađen glavni projekat za rekonstrukciju ulice AVNOJ-a, u istom naselju.

"A samo nekoliko mjeseci unazad realizovan je i kapitalno važan projekat na Zabjelu kada je u pitanju putna infrastruktura – rekonstruisane ulice 27. marta i Ilije Plamenca, koje su dobile dvosmjernu biciklističku stazu i drvored od 122 sadnice lipe. 

Nedavno je građanima ovog dijela grada predata na upotrebu i nova parkovska površina na više od 2.500 metara kvadratnih u okviru koje imamo potpuno rekonstruisan sportski poligon, novu parkovsku površinu i najljepše dječije igralište u gradu. Takođe, prije nekoliko mjeseci dobili smo i novu mikro lokaciju u Ulici Ilije Plamenca, a uskoro se očekuje i početak formiranja još jedne parkovske površine", navodi Šaponjić. 

Kako dodaje, krunu napora i brige o građanima Zabjela gradska uprava pokazala je kada je odbornicima predložila razmatranje i usvajanje Odluke o stavljanju van snage Odluke o Izmjenama i dopunama Detaljnog urbanističkog plana "Zabjelo Ljubović" u Podgorici, kojom se navedeni DUP stavlja van snage.

"Demokratska partija socijalista u Podgorici ima jasnu viziju - da svako podgoričko naselje mora imati savremenu putnu infrastrukturu, zelene površine, prostor za sport i rekreaciju i druge infrastrukturne objekte, jer je to osnovna jedinica za ocjenu kvaliteta života u glavnom gradu.

Na ovaj način pokazujemo da je za nas potpuno isto da li neko živi u strogom centru grada ili bilo kojem gradskom, prigradskom ili seoskom naselju. Zahvaljujući predanom i posvećenom radu gradske uprave koja anticipira realne potrebe i želje svojih sugrađana, svaki dio Podgorice postao je jednako dobro i poželjno mjesto za život", zaključuje Šaponjić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR