16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorica: Počela izgradnja bulevara na Starom aerodromu vrijednog preko 1,6 miliona eura

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Podgorica: Počela izgradnja bulevara na Starom aerodromu vrijednog preko 1,6 miliona eura

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je ozvaničio početak radova na izgradnji Zmaj Jovinog bulevara na Starom aerodromu i tim povodom istakao da je rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice u saobraćajnicu bulevarskog tipa od kapitalnog značaja za ovaj dio grada, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vrijednost radova je 1.629.000 eura. Dužina saobraćajnice je 720 metara, a rok za izgradnju je 18 mjeseci što je uslovljeno finansijskim okvirom.

‘’Prije par dana smo krenuli u realizaciju jednog kapitalnog infrastrukturnog projekta, na koji su Stari aerodrom i Podgorica čekali godinama, ako ne i decenijama.  U pitanju je temeljna rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice i njeno pretvaranje u modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa, u dužini 720 metara. Ovaj projekat je važan ne samo zbog toga što će unaprijediti saobraćajnu povezanost ovog dijela grada sa ostatkom Podgorice, nego što na ovaj način rješavamo i jedno goruće pitanje za mještane Starog aerodroma, pogotovo ovog dijela naselja, a to je tretman atmosferskih voda", istakao je gradonačelnik i dodao da svi koji iole poznaju ovu problematiku znaju da je ovo jedna od crnih tačaka u tom smislu tako da će izgradnjom novog kolektora atmosferske kanalizacije koji će se nalaziti u trupu budućeg bulevara ovaj problem biti trajno riješen.



Gradonačelnik Vuković podsjetio je da su u neposrednoj blizini u toku radovi i na rekonstrukciji Bulevara Veljka Vlahovića, pa će rekonstrukcijom ove dvije saobraćajnice Stari aerodrom dobiti potpuno novi izgled.

‘’Osjećamo veliko zadovoljstvo što radimo na Starom aerodromu i vjerujem da niste zaboravili da smo prije nekih mjesec dana krenuli u realizaciju još jednog važnog infrastrukturnog projekta,  odnosno gradnju Bulevara Veljka Vlahovića dužine skoro 2 kilometra, a sa ove dvije saobraćajnice Stari aerodrom mijenja lice i mi bitno unapređujemo kvalitet života u ovom dijelu grada", naglasio je Vuković, izražavajući uvjerenje da bi, ukoliko ne izostane finansijska podrška koja je ugovorena, ovaj važan posao možda mogao biti završen do kraja naredne godine.

Gradonačelnik se zahvalio partnerima iz Uprave javnih radova, koji su u značajnoj mjeri finansijski podržali ovu investiciju, a izvođaču radova kompaniji Gradnji promet  poželio uspješan rad tokom realizacije ovog projekta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR