10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad uvažio peticijom zahtjeve mještana naselja Dahna-Kolovrat

Podgorica

Comments 0

Glavni grad uvažio peticijom zahtjeve mještana naselja Dahna-Kolovrat

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Podgoričko naselje Dahna-Kolovrat dobiće uskoro modernu, funkcionalnu sportsko-rekreativnu zonu, zahvaljujući ugovoru o donaciji u okviru programa „Mikro 020“, koji su nedavno potpisali Glavni grad i kompanija „Bemaks“, u vrijednosti od 100.000 eura, navedeno je u saopštenju.

To je epilog inicijative koju su mještani ovog dijela Dahne iz ulica 1, 2 i 3, i dijela Ulice Kolovrat pokrenuli početkom ove godine, kada je Glavnom gradu dostavljena peticija sa oko 80 potpisa.

„Veoma smo zadovoljni činjenicom da ćemo uskoro dobiti modernu zonu, koja će obuhvatiti teren za mali fudbal, basket, pješačku stazu, igralište za djecu, zelene površine i druge sadržaje. Informisani smo da će radovi početi odmah nakon novogodišnjih i božićnih praznika. Nije potrebno mnogo objašnjavati koliko to znači za stanovnike ovog dijela Dahne, posebno za djecu i omladinu, koji će, napokon, igru i druženje sa ulice preseliti u za to namjenski prostor", kazao je predstavnik mještana Goran Škatarić.

 Kako je dodao, realizacija ovog projekta je školski primjer uspjeha samoinicijativnog organizovanja mještana i spremnosti lokalne uprave da uvaži peticijom upućene zahtjeve.

"Lokacija se nalazi odmah pored Slovenačkog mosta na Morači i godinama je predstavljala veliki problem za nas mještane i ruglo grada, zbog kontinuiranog odlaganja šljunka, građevinskog šuta i razne vrste otpada. U cilju njenog uređenja, Komunalne usluge i Zelenilo su proteklih mjeseci na poziv mještana uklonili deponovani materijal, šiblje i drveće koje je godinama raslo nekontrolisano. Time je zemljište pipremljeno za dalje radove i pretvaranje ovog prostora u jednu od najljepših zona u gradu.

Vjerujemo da će početak realizacije izgradnje sportsko-rekreativne zone na obali Morače podstaći mještane, Glavni grad i zainteresovane kompanije na nove ideje i projekte, u cilju unapređenja uslova života stanovništva ovog podgoričkog naselja“, zaključuje Škatarić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR