14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održana edukativna radionica o primarnoj selekciji otpada u OŠ "Vlado Milić"

Podgorica

Comments 0

Održana edukativna radionica o primarnoj selekciji otpada u OŠ "Vlado Milić"

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predstavnici Odjeljenja za upravljanje otpadom gradskog preduzeća Čistoća doo Podgorica organizovali su danas edukativnu radionicu za učenike OŠ ’’Vlado Milić’’ - područno odjeljenje u Farmacima.

Radionicu je, kako je saopšteno, pohađalo  48 učenika I, II, III i IV razreda koji su, zbog poštovanja epidemioloških mjera, podijeljeni u dvije grupe, pa je predavanje organizovano dva puta po pola sata.

"Teme radionice su bile: pravilno odlaganje otpada, selektovanje otpada, reciklaža i reciklažna dvorišta, zatim pojmovi “mokra„ i „suva“ frakcija otpada, kao i upotreba kontejnera za biljni i kabasti otpad.

Aktivnosti koje se odnose na organizovanje edukativnih radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta, privremeno smo obustavili od aprila prošle godine, zbog epidemiloške situacije u zemlji, ali se radujemo što iste sada možemo nastaviti imajući u vidu da najmlađi pokazuju izuzetno interesovanje ali i znanje kada su u pitanju navedene teme.

U saradnji sa obrazovnim ustanovama na prostoru grada, planiraćemo dalje radionice, sa ciljem informisanja učenika o važnosti pravilnog odlaganja i primarne selekcije otpada, a sve u skladu sa aktuelnim mjerama", navedeno je u saopštenju Glavnog grada, 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR