17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uskoro sveobuhvatna edukativna kampanja o značaju poštovanja mjera

Izvor: PG Biro

Podgorica

Comments 0

Uskoro sveobuhvatna edukativna kampanja o značaju poštovanja mjera

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik  Podgorice Ivan Vuković održao je sastanak sa članovima Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja na teritoriji Podgorice, čiji član je postala i poznata crnogorska naučnica dr Marija Backović.

Na sastanku je konstatovano je da je u ovom trenutku epidemiološka situacija izuzetno nepovoljna i zahtijeva veći stepen poštovanja mjera Instituta za javno zdravlje. 

"Kontrolom rada svih službi i organa Glavnog grada, utvrđeno je da se u sistemu lokalne samouprave poštuju propisane mjere, uredno koristi lična zaštita oprema, redovno vrši dezinfekcija radnog prostora i javnih površina, što ne samo da povećava nivo bezbjednosti zapošljenih, već i korisnika naših usluga, odnosno građana. 

Takođe, konstatovano je da u Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, nema oboljelih od infekcije izazvane koronavirusom kako među zapošljenima, tako i među korisnicima.

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju je prilagodio svoj rad mjerama propisanim od nadležne zdravstvene institucije i, nakon dobijanja mišljenja Instituta za javno zdravlje, donijeće odluku o eventualnom početku individalnog rada sa korisnicima", saopšteno je iz Glavnog grada. 

Članovi Komisije takođe su razmatrali i mogućnosti i modalitete unapređenja usluga koje se odnose na socijalno ranjive kategorije, u skladu sa nadležnostima Glavnog grada i trenutnom epidemiološkom situacijom.   

"Komisija je donijela odluku da u najkraćem roku organizuje vanredni sastanak sa rukovodiocima gradskih službi i preduzeća koji daju izuzetan doprinos u borbi protiv širenja infekcije izazvane koronavirusom – Služba zaštite i spašavanja, Komunalna policija, Komunalna inspekcija i Čistoća doo.  Osim navedenog, zaključeno je da je neophodno što prije početi sa sveobuhvatnom edukativnom kampanjom na lokalnom nivou, koja, kroz ukazivanje na značaj poštovanja aktuelnih mjera, može doprinijeti smanjenju lokalne transmisije", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR