12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DZ Podgorica: Na jednog doktora šest hiljada pacijenata

Podgorica

Comments 1

DZ Podgorica: Na jednog doktora šest hiljada pacijenata

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

U Domu zdravlja Podgorica, u vanrednim uslovima izazvanim epidemijom koronavirusa, jedan ljekar uspješno opslužuje šest hiljada pacijenata, kazali su iz te zdravstvene ustanove i pozvali građane koji dolaze kod ljekara zbog prepisivanja redovne terapije za hronične bolesti, da koriste portal eZdravlje.

Iz te zdravstvene ustanove naveli su da je epidemija koronavirusa stavila na veliki test zdravstveni sistem Crne Gore i pokazala požrtvovanost i spremnost zdravstvenih radnika da odgovore izazovu.

„Ljekari Doma zdravlja Podgorica rade u vanrednim okolnostima i, usljed obaveznih rotacija izabranih ljekara u kovid ambulantama, uspijevaju da pruže medicinsku pomoć svim građanima koji se jave u domove zdravlja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da u podgoričkom Domu zdravlja trenutno radi 38 ljekara koji pokrivaju 13 punktova.

„Dvadeset četiri ljekara su na radu u kovid centrima, dok su 23 ljekara opravdano van procesa rada“, kazali su iz Doma zdravlja.

Oni su napomenuli da je izabrani ljekar u prosjeku zadužen za dvije hiljade pacijenata.

„Dok u ovim vanrednim uslovima jedan ljekar opslužuje šest hiljada pacijenata - uspješno. Iz same informacije o broju pacijenata po jednom ljekaru, vidi se da naš izabrani doktor pokriva radno mjesto za troje kolega“, ukazali su iz Doma zdravlja.

Oni su, u cilju olakšanja rada medicinskom osoblju u domovima zdravlja, pozvali građane koji dolaze kod ljekara zbog prepisivanja redovne terapije za hronične bolesti, da koriste portal eZdravlje.

„A za osobe koje nijesu u mogućnost da koriste internet, obezbijedili smo i broj telefona za SMS poručivanje redovne terapije: 067 092 113 - na koji je potrebno poslati poruku sljedeće sadržine: IME I PREZIME, Jedinstveni matični broj, i tekst sadržine "TERAPIJA"“, navodi se u saopštenju.

Na taj način će se, kako su kazali iz Doma zdravlja, smanjiti čekanje u domovima zdravlja, a samim tim i olakšati poštovanje epidemiološkh mjera za sprječavanje koronavirusa.

„Još jednom molimo građane da razumiju situaciju u kojoj se nalazimo i imaju strpljenja do vraćanja u redovan proces rada“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Branka

Koristim portal, poručim terapiju, dobijem SMS i kad odem u apoteku terapije nema.Zovem neprekidno telefonom i niko neće da se javi.Onda moram da čekam śutradan smjenu izabranog dr i da ODEM da MOLIM da unesu terapiju.Mojeg izabranog dr nijesam viđela pola god. jer je stalno u kovid ambulanti.I?