13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad: Nikad veće interesovanje za projekat Podgorica na dva točka

Podgorica

Comments 0

Glavni grad: Nikad veće interesovanje za projekat Podgorica na dva točka

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Javni poziv za četvrti ciklus subvencija za kupovinu bicikala i električnih trotineta u okviru projekta „Podgorica na dva točka“ završen je juče, a na adresu Glavnog grada stigle su 763 prijave, što ukazuje na ogromno interesovanje naših sugrađana za ovaj projekat, saopštili su iz Glavnog grada.

“Ovaj podatak naročito raduje, ako imamo u vidu da je ova godina po mnogo čemu specifična, te da istraživanja pokazuju da sve više ljudi pribjegava zdravijem načinu života, a da u prvom redu, automobili u odnosu na dvotočkaše, postaju sve manje popularni”, navodi se u saopštenju

To, kako dalje navode, govori da su i građani Podgorice, po ugledu na evropske prijestonice, počeli da mijenjaju navike i da stvaraju svijest o značaju upotrebe alternativnih vidova prevoza u svakodnevnom životu i očuvanja životne sredine.

 “Sa druge strane, Glavni grad nastavlja da posebnu pažnju posvećuje ovoj temi, što kroz razvoj infrastrukture na teritoriji Podgorice, to i kroz subvencije za kupovinu bicikala i različite edukativne kampanje. Zahvaljujući podršci Glavnog grada Podgorica je danas bogatija za više od 800 dvotočkaša na ulicama našeg grada, kao i preko kilometar i po biciklističkih koridora”, navodeno je u saopštenju.

Kako podsjećaju, budžetom Glavnog grada za 2021. godinu za četvrti ciklus predviđeno je 20.000 eura (ukupan budžet za ove namjene u ovoj godini je 50.000 eura) kojima će se građanima subvencionirati kupovina bicikala u visini od 50 % cijene, a najviše u iznosu do 100 eura i kupovina trotineta u visini od 50% cijene, a najviše do iznosa od 200 eura.

“Pravo na dodjelu subvencije imaće najmanje prvih 150 građana koji su se prijavili na Javni poziv i koji ispunjavaju sve predviđene uslove. Komisija za dodjelu subvencija građanima ocjenjivaće sve pristigle zahtjeve i utvrdiće listu od prvih 150 građana/ki čija prijava je ispravna. Gradonačelnik Glavnog grada-Podgorica, na osnovu liste sačinjene od strane Komisije, donosi Zaključak o odabiru korisnika subvencije. Rezultati Javnog poziva biće objavljeni na zvaničnoj stranici Glavnog grada u roku od 5 (pet) dana od dana donošenja zaključka o izboru”, zaključuju u saopštenju Glavnog grada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR