15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U toku košenje javnih zelenih površina u Podgorici

Izvor: PG Biro

Podgorica

Comments 0

U toku košenje javnih zelenih površina u Podgorici

Autor: Antena M

  • Viber

Gradsko preduzeće Zelenilo d.o.o. intenziviralo je košenje javnih zelenih površina na teritoriji glavnog grada.

"Samo u toku ove sedmice pokošeni su travnjaci duž saobraćajnica (zelene trake i razdjelna ostrva) u urbanim gradskim zonama i to na bulevarima: Mihaila Lalića, Stanka Radonjića, Ivana Crnojevića, Crnogorskih serdara, Serdara Jola Piletića, Josipa Broza Tita, Pera Ćetkovića, Vilija Branta, Peka Dapčevića, Rista Stijovića, Jovana Tomaševića, 13.Jula, V proleterske brigade, Veljka Vlahovića, Avda Međedovića, Cvijetnoj, kao i razdjelno ostrvo na mostu Union bridge", navode u saopštenju. 

Ekipe su danas raspoređene na košenju travnjaka duž Jadranske magistrale. 

S obzirom na to da slijede lijepi dani koji će biti pogodni za rast trave, ekipe Zelenila će navedene aktivnosti intenzivno sprovoditi. 

"Napominjemo da su vlasnici privatnih posjeda u obavezi da održavaju svoje parcele i njihove prilaze urednim, te koristimo priliku da apelujemo da ih redovno održavaju kako bi izbjegli primjenu kaznenih mjera.

Shodno tome, Komunalna inspekcija postupa po prijavama građana, kao i po službenoj dužnosti, a Odlukom o komunalnom redu čl.12 propisano je: “Dvorišta stambenih i poslovnih zgrada i zemljište koje služi za redovnu upotrebu, stambene, odnosno poslovne zgrade, kao i urbanističke parcele pravnih i fizičkih lica koje nijesu privedene namjeni, održavaju se u urednom stanju, o čemu se staraju njihovi vlasnici, tj. korisnici”.

Nepostupanje u skladu sa čl. 12 kazniće se pravna lica u iznosu od 15 eura do 10.000 eura, odgovorno lice u pravnom licu preduzetnik od 50 do 3.000 eura i fizičko lice od 20 do 1.000 eura", piše u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR