14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dostignuća Glavnog grada u oblasti održive urbane mobilnosti predstavljena u Berlinu

Izvor: PG Biro

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Dostignuća Glavnog grada u oblasti održive urbane mobilnosti predstavljena u Berlinu

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad učestvuje na globalnoj konferenciji "Neđelja transporta i klimatskih promjena", koja se održava u Berlinu od 21. do 25. juna. 

Konferencija, organizovana od strane GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) u ime Saveznog ministarstva zaštite životne sredine, zaštite prirode i nuklearne sigurnosti (BMU), podrazumijeva umrežavanje i razmjenu znanja i iskustava učesnika, kroz uspostavljanje odnosa koji su temelj buduće saradnje, kažu iz Glavnog grada. 

Gradonačelnik Ivan Vuković je u video obraćanju u okviru sesije Changing Transport Showtime predstavio rezultate koje je Podgorica postigla u oblasti održive urbane mobilnosti u prethodnom periodu. 

"Glavni grad Podgorica je u saradnji sa GIZ-om 2019. započeo aktivnosti na izdradi Plana održive urbane mobilnosti, koji je kasnije usvojen u Skupštini Glavnog grada.

To je trenutak novog pristupa planiranju saobraćaja u našem gradu, koji kreira sadržaje po mjeri građana, a ne automobila. Podgorica je u međuvremenu postala bogatija za novu mrežu biciklističkih staza, a Glavni grad je pokrenuo projekat subvencioniranja kupovine bicikala za ukupno 1.000 građana", kazao je Vuković, dodajući da će u skladu sa ovim Planom, Podgorica dobiti efikasan saobraćajni sistem koji je dostupan, socijalno pravedan, ali štiti i životnu sredinu i zdravlje građana.

Glavni grad će takođe učestvovati na sesiji čija je tema Implementacija Planova održive urbane mobilnosti - How Public Transport Infrastructure Development makes all the difference. 

Tom prilikom biće prezentovan Plan održive urbane mobilnosti Podgorice.

"Pomenuta konferencija je jedinstvena prilika za kreatore politika i stručnjake da promovišu dobre rezultate, planove i buduće aktivnosti, te da razmotre primjenu novih trendova na temu urbane mobilnosti, naročito u dijelu transformacije sektora transporta ka nultoj emisiji. 

Pored globalnog programa, učesnici se mogu pridružiti regionalnim formatima razmjene iskustava bilo u Latinskoj Americi, Istočnoj Evropi, Africi ili Aziji", piše u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR