16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dom starih u Podgorici biće otvoren ove jeseni: Evo i kako se korisnici mogu prijaviti

Izvor: Gradski

Podgorica

Comments 1

Dom starih u Podgorici biće otvoren ove jeseni: Evo i kako se korisnici mogu prijaviti

Izvor: gradsk

Autor: Antena M

  • Viber

Dom starih na Starom aerodromu primiće prve korisnike na jesen. Projekat je vrijedan 12 miliona eura od čega je 3,5 miliona finansirao Glavni grad, saopštila je direktorica te ustanove Jelena Šofranac.

Ona je istakla da je Dom starih na Starom aerodromu jedna od najznačajnijih investicija u oblasti socijalne zaštite i podrške starijim osobama u Crnoj Gori.

“Dom raspolaže sa 97 dvokrevetnih, 36 jednokrevetnih, 5  četvorokrevetnih soba, koje će biti namijenjene za privremeni boravak I 12 apartmana za dvije osobe”, dodala je Šofranac za gradski portal.

Dom starih obezbjeđuje, dodaje ona, pored smještaja, kompletnu medicinsku uslugu.

“Veliki broj medicinskih sestara, tehničara, fizioterapeuta provodiće vrijeme sa korisnicima doma, pratiće sve njihove potrebe. Specijalisti će biti angažovani po potrebi. Dolasci specijalista će biti planirani na osnovu potreba koje vidimo da postoje. Pored toga, služba za socijalni rad pružaće usluge psihosocijalne podrške kroz različite individualne aktivnosti”, istakla je Šofranac.

Zaposleni će, prema njenim riječima, razvijati potencijale korisnika i podsticaće ih na socijalizaciju.

“Dom, pored jako lijepog dvorišta, raspolaže i velikom multimediajlnom salom, koja može služiti za zajedničko gledanje filmova, kao i za različite prezentacije. Takođe, posjeduje veliku biblioteku, tako da ćemo mi, zaposleni, dati sve od sebe da stariji što kvalitetnije provode svoje vrijeme “, istakla je Šofranac.

Korisnici se za dom mogu prijaviti preko centara za socijalni rad ili lično, dolaskom u dom.

“Najprije je potreban zahtjev za smještaj, saglasnost osobe da želi da bude smještena, lična karta, nalaz od interniste i neuropsihijatra koji ne može biti stariji od 6 mjeseci, stara medicinska dokumentacija, izvod iz banke o primanjima i potvrda da osoba ne boluje od zaraznih bolesti. Kada je riječ o neposrednom prijavljivanju, potrebna je dodatna dokumentacija koju će dostaviti  osoba koja garantuje za plaćanje korisnika koji će boraviti u dom”, zaključuje Šofranac.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

pero

Bravo ovo treba da ima sval grad u CG-