10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zaključeno prvo istopolno životno partnerstvo u Glavnom gradu

Podgorica

Comments 1

Zaključeno prvo istopolno životno partnerstvo u Glavnom gradu

Autor: Bojana Vojinović

  • Viber

U Glavnom gradu Podgorica je danas zaključeno prvo istopolno životno partnerstvo između državljanki Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopštili su iz PG Biroa.

Oni su kazali da su matičari Sekretarijata za lokalnu samoupravu partnerke upoznali sa pravima i obavezama, shodno odredbama Zakona o partnerstvu lica istog pola, nakon čega su partnerke dale saglasnost za sklapanje partnerstva. 

Iz Glavnog grada su podsjetili da je Sekretarijat za lokalnu samoupravu ranije preduzeo sve neophodne korake u cilju adekvatne implementacije Zakona, te su matičari Glavnog grada pohađali seminare i obuke na tu temu, koje je organizovala crnogorska LGBTQ asocijacija Queer Montenegro i nevladina organizacija Juventas.

"Zapošljeni u Sekretarijatu upoznali su se sa detaljima o polnom i rodnom indetitetu, značenjima termina i pravima pripadnika LGBTIQ zajednice, te su bez poteškoća pristupili sklapanju ovih životnih partnerstava", navodi se u saopštenju.

Glavni grad je, kako se navodi, čestitao partnerkama na sklopljenom životnom partnerstvu, uz poruku da je sloboda apsolutna kategorija i svaki čovjek, bez izuzetka, treba da uživa jedanka prava i živi u skladu sa ličnim opredjeljenjem.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR