10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
IPA tim Glavnog grada realizovao brojne projekte koristeći podršku međunarodnih fondova

Podgorica

Tag Video
Comments 0

IPA tim Glavnog grada realizovao brojne projekte koristeći podršku međunarodnih fondova

Autor: Antena M

  • Viber

IPA tim u okviru Službe za međunarodnu saradnju formiran je 2019. godine kako bi se na najbolji način iskoristila mogućnost pružanja finansijske podrške od strane EU i drugih međunarodnih fondova, saopšteno je iz PG biroa.

Kako je navedeno, do sada su realizovani brojni projekti, a IPA tim je kroz iste obezbijedio preko 1.355.000 eura iz međunarodnih fondova. 

"U prethodnom periodu završena je realizacija projekta REopen doors koji je sproveden u saradnji sa Edukativnim centrom "Montenesoft". Nakon osmomjesečnih obuka koje su polaznici projekta prošli, najbolji su dobili priliku da četiri mjeseca stažiraju u sistemu Glavnog grada i na taj način se bliže upoznaju sa organizacionom strukturom. Značajno iskustvo koje su mladi Romi i Egipćani stekli ovim projektom pomoći će im da budu konkurentni na tržištu rada", piše u saopštenju.

Ivan Đurković, ispred IPA tima Glavnog grada, istakao je da je u toku realizacija brojnih projekata koji će značajno uticati na kvalitet života građana Podgorice.

"Nakon uspješne realizacije ovog projekta, IPA tim se posvetio implementaciji projekta TRIBUTE, koji obuhvata oblast urbane mobilnosti. Pored toga, IPA tim predano radi i na realizaciji projekta INGRID kojim će se izraditi studija unapređenja energetske efikasnosti objekata u javnoj upotrebi.  

Balkan Translations Collider je prvi projekat iz programa Kreativna Evropa, koji ima za cilj da organizovanjem seminara i obuka doprinese razvoju menadžerskih kapaciteta u izdavaštvu i prevodilaštvu, kao i formiranje baze podataka književnih prevoda s jezika zemalja učesnica (Bugarska, Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija i Hrvatska)", kazao je Đurković i podsjetio da je realizovan i projekat "Pristupačnim prevozom do promjena", u okviru kojeg su nabavljena  dva vozila za prevoz osoba s invaliditetom, koja tokom trajanja realizacije projekta koristi Unija mladih sa hendikepom Crne Gore, te najavio da će IPA tim i u narednom nastaviti  posvećeno da radi na novim projektima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR