16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković i Reintjes: Jačati saradnju Podgorice i gradova Nizozemske

Izvor: PG BIRO

Podgorica

Comments 0

Vuković i Reintjes: Jačati saradnju Podgorice i gradova Nizozemske

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković razgovarao je sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Nizozemske u Crnoj Gori Theodorusom Antoniusom Reintjesom, koji je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Glavnom gradu.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Kraljevina Nizozemska imaju prijateljske odnose, naglasivši da je u narednom periodu važno nastaviti sa produbljivanjem sveukupne saradnje, naročito u oblasti kulture i obrazovanja. Gradonačelnik Vuković je, takođe, upoznao ambasadora Reintjesa sa projektima koje gradska uprava realizuje, kao i sa dosadašnjim dostignućima, te predložio organizovanje foruma Podgorica Investment Days u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Nizozemske, u cilju boljeg upoznavanja investitora iz Nizozemske sa investicionim potencijalima Podgorice.

Reintjes je tokom susreta istakao punu podršku evropskom putu Crne Gore i reformskim procesima koji su od najvećeg značaja za dalji razvoj naše države. Takođe, ukazao je na razmatranje mogućnosti otvaranja kancelarije Ambasade Kraljevine Nizozemske u Podgorici, koja bi u značajnoj mjeri olakšala i unaprijedila saradnju u budućnosti.  

Na sastanku je, takođe, bilo riječi o aktuelnom političkom trenutku u Crnoj Gori, te je istaknuta važnost kontinuiranog unaprijeđivanja demokratskih institucija i kreiranja otpornosti građanskih snaga na retrogradne fenomene koji predstavljaju prepreku održivom socio ekonomskom progresu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR