9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova škola u Tološima – na ponos Podgorici i Crnoj Gori

Izvor: PG BIRO

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Nova škola u Tološima – na ponos Podgorici i Crnoj Gori

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Gradonačelnik Ivan Vuković sa saradnicima, članom porodice Ubović i velikim brojem građana, obišao je završene radove na izgradnji osnovne škole u Tološima. Tom prilikom, Vuković je kazao da je izuzetno ponosan na to što je Podgorica dobila najsavremeniji školski objekat.

"Nakon više decenija, Tološi su dočekali da dobiju objekat osnovne škole. Jedan, zbilja velelepni objekat koji će služiti na ponos, ne samo ovom dijelu grada i ne samo Podgorici, nego ja bih kazao Crnoj Gori. Jedna škola koja postavlja potpuno nove standarde. Međutim, treba reći da nijesmo dobili samo školu, nego smo dobili i jednu savremenu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu, kapaciteta 500 mjesta. Sadržaj koji je prethodno nedostajao ovom dijelu grada“, kazao je Vuković i dodao da se nada da će ovo biti putokaz za gradnju sličnih objekata u narednom periodu.

Vuković je istakao da je ovaj projekat važan i kao izuzetan primjer društvene odgovornosti, te još jednom zahvalio porodici Ubović i kompaniji Bemax na vrijednoj donaciji.

"Meni je vrlo teško da riječima opišem oduševljenje koje osjećam. Da opišem zahvalnost ljudima koji su omogućili da Tološi i Podgorica dobiju novu osnovnu školu. Nadam se da će oni koji budu pogađali ovu školu znati da cijene, da je čuvaju za neke buduće generacije“, kazao je Vuković i podsjetio na dalje korake koje Ministarstvo prosvjete treba da preduzme.

"Sada je na potezu Ministarstvo prosvjete. Nažalost, zbog nerada, nedostatka interesovanja na elementarnom nivou prethodnog menadžmenta u okviru tog resora, kasni se sa opremanjem škole. Investitor nije mogao preko godinu dana da dobije specifikaciju za nabavku novog namještaja i svega onoga što je potrebno da škola bude stavljena u funkciju. Razumio sam da će novi ministar i njegov tim pokušati za prvo vrijeme da opreme školu onim što postoji. Iskreno se nadam da će Ministarstvo prosvjete biti na visini zadatka i da će u narednih godinu dana sprovesti potrebne tenderske procedure, kako bi ova škola dobila novi namještaj i opremu“, kazao je gradonačelnik i dodao da je izuzetno ponosan i zahvalan na tome što smo dobili jedan ovakav objekat.

"Neka je sa srećom Tološanima, budućim osnovcima, neka je hvala familiji Ubović i neka je srećno svima nama“, zaključio je Vuković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR