7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradske plaže sve više postaju omiljeno mjesto okupljanja Podgoričana

Podgorica

Comments 0

Gradske plaže sve više postaju omiljeno mjesto okupljanja Podgoričana

Autor: Antena M

  • Viber

Tokom ljetnjih mjeseci u Podgorici, bijeg od vrućina građani nalaze na podgoričkim rijekama. Prepoznajući njihov značaj za Podgoričane, a i brojne posjetioce, Glavni grad je u prethodnom periodu pokrenuo niz manifestacija, kako bi građani uz brojne sadržaje uživali na gradskim plažama. 

Jedna od omiljenih je svakako, sada već tradicionalna manifestacija Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice „Ajmo na Moraču“ koja je počela prošle sedmice, a svakog petka tokom avgusta na dvije gradske plaže posjetioce očekuje zanimljiv muzički i zabavni program. U okviru te manifestacije, u petak 12. avgusta, na Sastavcima će biti organizovano plesno veče plesnog kluba Sonrisa, dok će na plaži Labud nastupiti DJ Joca.

Pored toga, na plaži Labud sinoć je otvoren ugostiteljski objekat “Na Moraču”, što će ljubiteljima ove gradske plaže upotpuniti ugođaj. Građani često ističu da, zahvaljujući prepoznavanju turističkog potencijala Podgorice, na obalama rijeka sada uživaju kako Podgoričani, tako i brojni posjetioci koji tek otkrivaju ljepote glavnog grada.

Podsjećamo da je u prethodnom periodu uređena i plaža u Rogamima, zahvaljujući čemu sugrađani nerijetko uživaju u prelijepom ambijentu na obali Zete. Na Sastavcima se svakog ljeta organizuju različiti događaji, a ovaj prostor je nedavno dobio i novu rasvjetu.

Uređenjem podgoričkih plaža i osmišljavanjem novih sadržaja Glavni grad nastoji da, kako su naveli, sugrađane vrati gradskim plažama koje su nekada bile tradicionalno mjesto okupljanja tokom ljeta. Izgradnjom šetališta uz Moraču napravljen je važan korak u tom smislu, a posebno raduje činjenica da je promenada uz rijeku Moraču priča koja traje i koja će dobiti i svoj prirodni nastavak- od plaže Labud do mosta Milenijum. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR